Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca: Το Βέλγιο θα το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55

Εμβόλιο AstraZeneca: Το Βέλγιο θα το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55
Εμβόλιο AstraZeneca: Το Βέλγιο αποφάσισε να χορηγεί το εμβόλιο μόνο σε όσους ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 55 και άνω.

Οι αναφορές περιστατικών θρομβώσεων έχουν σημάνει συναγερμό σε πολλές χώρες, με την μία μετά την άλλη να επιβάλουν διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Μετά την Βρετανία και την Εσθονία, στη λίστα προστίθεται και το Βέλγιο, με τη χώρα να αποφασίζει πως θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών για ένα μήνα.

Οι υπουργοί υγείας της χώρας αποφάσισαν να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca για άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, σημειώνει ο ομοσπονδιακός υπουργός υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε σε μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό αλλάζει πολύ λίγα στην τρέχουσα εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία θα συνεχιστεί αμείωτη», ανέφερε στο VRT News επισημαίνοντας ότι «επί του παρόντος, εστιάζουμε στα άτομα άνω των 65 και σε άτομα που έχουν ορισμένες ασθένειες. Αυτοί είναι επίσης κυρίως ηλικιωμένοι».

Η Εσθονία «παγώνει» τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 60 ετών

Η Εσθονία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πρόκειται να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της χώρας. Σημειώνεται ότι η σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε πως σταματάει τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου για πολίτες κάτω των 30 ετών, ενώ χθες ανακοίνωσε τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους.

Η Εσθονία ανέφερε ότι η απόφαση βασίστηκε σε αναφορές ότι το εμβόλιο ενδέχεται να συνδέεται με την σπάνια παρενέργεια θρόμβωσης, καθώς στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά θρομβώσεων. Ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της κυβέρνησης Irja Lutsar δήλωσε ότι θα η αναστολή του εμβολίου θα παραμείνει σε ισχύ όσο αναμένουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα των θρομβώσεων.

Η Βρετανία συνιστά να μη χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 30 ετών

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 30 ετών, εξαιτίας της εμφάνισης μία σπάνιας παρενέργειας θρόμβωσης του εγκεφάλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας (JVCI).

Πλέον οι νέοι μεταξύ 18 και 29 ετών θα λαμβάνουν είτε το εμβόλιο της Pfizer είτε της Moderna κατά του κορωναϊού. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της JCVI Wei Shen Lim, δήλωσε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία , η επιτροπή ενημέρωσε ότι είναι προτιμότερο να χορηγείται σαν εναλλακτική άλλο εμβόλιο, αντί αυτού της AstraZeneca.

Άνγκελα Μέρκελ

Εμβόλιο AstraZeneca

«Είναι ξεκάθαρό ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων είναι κοινές παρενέργειες των εμβολίων του κορωναϊού. Πολύ πιο κοινές από την ίδια την ασθένεια και πιθανόν να συνδέονται αναφορικά με τους αριθμούς που έχουμε δει σε ορισμένα εμβόλια» ανέφερε ο σύμβουλος της βρετανικής επιτροπής εμβολιασμών, Πίτερ Ίνγκλις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments