Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Εσθονία δεν θα το χορηγεί σε άτομα κάτω των 60

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Εσθονία δεν θα το χορηγεί σε άτομα κάτω των 60
Εμβόλιο AstraZeneca: Η Εσθονία ανακοίνωσε την αναστολή χορήγησης του εμβολίου σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, εξαιτίας των δεκάδων περιστατικών θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Η Εσθονία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πρόκειται να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της χώρας. Σημειώνεται ότι η σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε πως σταματάει τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου για πολίτες κάτω των 30 ετών, ενώ χθες ανακοίνωσε τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους.

Η Εσθονία ανέφερε ότι η απόφαση βασίστηκε σε αναφορές ότι το εμβόλιο ενδέχεται να συνδέεται με την σπάνια παρενέργεια θρόμβωσης, καθώς στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά θρομβώσεων. Ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της κυβέρνησης Irja Lutsar δήλωσε ότι θα η αναστολή του εμβολίου θα παραμείνει σε ισχύ όσο αναμένουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα των θρομβώσεων. AstraZeneca

Η Βρετανία συνιστά να μη χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 30 ετών

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 30 ετών, εξαιτίας της εμφάνισης μία σπάνιας παρενέργειας θρόμβωσης του εγκεφάλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας (JVCI).

Πλέον οι νέοι μεταξύ 18 και 29 ετών θα λαμβάνουν είτε το εμβόλιο της Pfizer είτε της Moderna κατά του κορωναϊού. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της JCVI Wei Shen Lim, δήλωσε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία , η επιτροπή ενημέρωσε ότι είναι προτιμότερο να χορηγείται σαν εναλλακτική άλλο εμβόλιο, αντί αυτού της AstraZeneca.

«Είναι ξεκάθαρό ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων είναι κοινές παρενέργειες των εμβολίων του κορωναϊού. Πολύ πιο κοινές από την ίδια την ασθένεια και πιθανόν να συνδέονται αναφορικά με τους αριθμούς που έχουμε δει σε ορισμένα εμβόλια» ανέφερε ο σύμβουλος της βρετανικής επιτροπής εμβολιασμών, Πίτερ Ίνγκλις. EMA

Η Βρετανία διακόπτει επίσης και τις δοκιμές του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά και εφήβους με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς βρίσκεται σε αναμονή περισσότερων δεδομένων σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί σε ενήλικες.

Η διακοπή των δοκιμών αποτελεί το το τελευταίο πλήγμα για το εμβόλιο, το οποίο αν και κάποτε χαιρετίστηκε ως ορόσημο στην καταπολέμηση της πανδημίας, πλέον έχει μπει στο μικροσκόπιο αφού αρκετές χώρες περιόρισαν τη χρήση του μετά από την αναφορά περιστατικών θρομβώσεων.

«Δεν υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στις δοκιμές στα παιδιά», δήλωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προσθέτοντας ότι θα περιμένει καθοδήγηση από τον βρετανικό παρατηρητή ναρκωτικών προτού δώσει το «πράσινο φως» για περαιτέρω εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments