Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Για τη νίκη στο Κάουνας

Παναθηναϊκός: Για τη νίκη στο Κάουνας
Παναθηναϊκός: Οι "πράσινοι" θα παλέψουν για το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα σε ξένη έδρα ύστερα από 4 μήνες.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε στις 20:00 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, στο περιθώριο της 34ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι παίκτες του Κάτας καλούνται να αφήσουν πίσω τους το ματς με την Αρμάνι και να παλέψουν για την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη ύστερα από 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι αυτοί είναι η τελευταία αγωνιστική για τη φετινή κανονική περίοδο και οι “πράσινοι” θέλουν να πουν “αντίο” με ψηλά το κεφάλι μιας και δεν θα δώσουν το “παρών” στα play offs ενώ έχουν ακόμα δύο αγώνες, τους εξ αναβολής με Ζενίτ (12/4) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/4). Ο Ισραηλινός τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών, αφού επανήλθε στη δράση και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Αντιθέτως, οι Λιθουανοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους φόργουορντ Ρούμπιτ και Χέις, ενώ ο σέντερ Λοβέρν δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Επίσης, θα απουσιάσει ο γκαρντ/φόργουορντ Μιλάνκις, που δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό του. Η Ζαλγκίρις έρχεται από ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν (71-70), που ήταν η 5η στις 6 τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και την έριξε σε αρνητικό ρεκόρ (16-17). Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία) και Αρτέμ Λαβρούκιν (Ρωσία).

Τι λέει η παράδοση:

Το «τριφύλλι» έχει αναμετρηθεί με τη Ζαλγκίρις 29 φορές συνολικά. Έχει 23 νίκες έναντι 6 των Λιθουανών, που όμως έχουν πάρει 5 ροζ φύλλα αγώνα στις 8 τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων, με πιο πρόσφατο το διπλό (69-81) στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται ότι την παρουσία τους στην τελική οκτάδα έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν Μονάχου, με τρεις πρώτες να έχουν και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Από ‘κει και πέρα, τις δύο θέσεις διεκδικούν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (ματς λιγότερο), Μπασκόνια και Βαλένθια. Αναφορικά με τα εισιτήρια για τα play offs, τα βλέμματα στρέφονται στα εξής ματς: Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια-Μπασκόνια και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 8/4

  • ΤΣΣΚΑ-Βιλερμπάν (20:00)
  • Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός (20:00)
  • Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (20:45)
  • Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας (21:00)
  • Βαλένθια-Μπασκόνια (22:00)

Παρασκευή 9/4

  • Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ (20:00)
  • Ολυμπιακός-Χίμκι (21:00)
  • Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές (21:45)
  • Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου (22:00)

Η βαθμολογία:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments