Πολιτική

Αυγενάκης: Εφόσον υπάρξουν στοιχεία για τις καταγγελίες θα κινηθούμε άμεσα

Αυγενάκης: Εφόσον υπάρξουν στοιχεία για τις καταγγελίες θα κινηθούμε άμεσα
Αυγενάκης: "Παλαιότερα οι προπονητές είχαν περισσότερους από έναν ρόλο στη ζωή του αθλητή, εφόσον δεν υπήρχαν εξειδικεύσεις, υπήρχαν όντως ακραίες συμπεριφορές", είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Θέση για τις καταγγελίες 22 αθλητών της ενόργανης γυμναστικής που κάνουν λόγο για βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ψυχολογική βία πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Θυμίζουμε ότι λίγο καιρό πριν μίλησαν και αθλήτριες της κολύμβησης για σεξουαλική κακοποίησή τους από παράγοντα κολυμβητικού συλλόγου. 

Αυγενάκης: Ήρθα σε επικοινωνία ο ίδιος με κορυφαίους αθλητές της γυμναστικής

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης στο ΘΕΜΑ 104.6, “η επίσημη καταγγελία για το χώρο της ενόργανης, που έχει φτάσει επισήμως στο υπουργείο δεν δίνει στοιχεία. Υπήρξε όμως άμεση επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αθλητών – αθλητριών που καταγγέλλουν τα περιστατικά και έχει καταστεί σαφές ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά”. Είπε επίσης ότι ήρθε σε επικοινωνία ο ίδιος με κορυφαίους αθλητές της γυμναστικής, για να μεταφέρουν και εκείνοι τυχόν περιστατικά που όντως έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός σημείωσε πως “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Παλαιότερα οι προπονητές είχαν περισσότερους από έναν ρόλο στη ζωή του αθλητή, εφόσον δεν υπήρχαν εξειδικεύσεις, υπήρχαν όντως ακραίες συμπεριφορές, αλλά ακόμα τέτοιες συμπεριφορές, υπήρξαν και από γονείς που δεν δεχόντουσαν το δικό τους το παιδί να αστοχήσει, να έχει μία άτυχη στιγμή. Υπήρχαν λάθη και υπερβολές που ξεπερνούσαν τα συνήθη όρια, όταν όμως συζητάμε για σεξουαλική κακοποίηση, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία δυσκολεύεται η διαχείριση τόσο από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τις αρχές”.

Αυγενάκης: Αυτά τα πράγματα χρειάζονται μέτρο

Για το μείζον θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και τις ανατριχιαστικές καταγγελίες, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται μέτρο και πολύ υπευθυνότητα. Μην πηγαίνουμε στα άκρα”. Παράλληλα σημείωσε πως έχοντας ο ίδιος γίνει κοινωνός τέτοιων περιστατικών, με πολύ προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος με πάρα πολλά οφέλη και θετικά στοιχεία για τη νέα γενιά, με αξίες και αρχές που φτιάχνουν καλύτερους χαρακτήρες και καλύτερη κοινωνία, ωστόσο, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, που έχουν αμαυρώσει τη ζωή ακόμα και των αθλητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments