Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 11/4: Τα «παράθυρα» για άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα

Κρούσματα σήμερα 11/4: Τα «παράθυρα» για άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα
Κρούσματα σήμερα 11/4: Η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει ένα Πάσχα διαφορετικό από το περσινό, εξετάζοντας όλες τις επιλογές.

Σημαντικό θέμα για την κυβέρνηση αποτελεί το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις του Πάσχα, ενώ βρισκόμαστε και εν αναμονή για κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα (11/4). Από τη μία, αρκετοί είναι οι ειδικοί που εκδηλώσει την ανησυχία τους για το άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό. Από την άλλη ένα θετικό στοιχείο όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αποτελεί η σταθεροποίηση των εισαγωγών στο ΕΣΥ.

Κρούσματα σήμερα 11/4: «Παράθυρο» από τον Άκη Σκέρτσο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self tests άφησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα. Παράλληλα, ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου. Κρούσματα σήμερα 11/4

Για την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά πεδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές. Επισήμανε πάντως ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του.

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

Κρούσματα σήμερα 11/4: Τι λέει η Αθηνά Λινού

«Αν συνεχιστεί η σημερινή τάση και δεν υπάρξουν προσκόμματα στον εμβολιασμό, το Πάσχα περίπου θα δούμε το δείκτη θετικότητας να πέφτει κάτω από το 4%, το οποίο είναι το όριο συναγερμού», τόνισε σε συνέντευξή της στο cnn.gr η καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Κρούσματα σήμερα 11/4

Και πρόσθεσε στον αν θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό πως «ναι θα μπορέσουμε να πάμε αν είμαστε πολύ προσεκτικοί. Απαιτείται μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης. Στο χωριό πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική “φούσκα” μας. Δηλαδή θα μπορούμε να επισκεφτούμε το πολύ άλλο ένα νοικοκυριό. Στους ανοιχτούς χώρους μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί, αρκεί να φοράμε μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις».

Κρούσματα σήμερα 11/4: Η κυβέρνηση επιθυμεί ένα πιο ελεύθερο Πάσχα από πέρυσι

Ακόμα και αν εκκρεμούν σημαντικές λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την πρακτική εφαρμογή του πλάνου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου επιδιώκει μια εορταστική περίοδο αλλιώτικη σε σύγκριση με την περσινή με «ανάσες ελευθερίας». Αυτό συνοπτικά ενδεχομένως να σημαίνει Πάσχα στο χωριό, ανοιχτές εκκλησίες αλλά όχι άνευ όρων, μαζική αξιοποίηση των ατομικών διαγνωστικών τεστ (self tests) και μπλόκο σε κάθε άλλη μεγάλη βαλβίδα αποσυμπίεσης, σε κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments