Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 12/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 12/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 12/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (12/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 1.606 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 716 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 218 νέες λοιμώξεις. Ακολουθεί η Αχαΐα, η οποία έπεσε ύστερα από πολλές εβδομάδες σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 74 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 79 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 102 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 44 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 94 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 179 κρούσματα
  • Νήσων: 6 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 103 κρούσματα
  • Πειραιώς: 109 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 218 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 74.

Τι λένε οι ειδικοί για τις μετακινήσεις το Πάσχα, τα self test και τα εμβόλια

O Θοδωρής Βασιλακόπουλος μίλησε σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και για τα self test στα σχολεία. Ο καθηγητής είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου. Ακόμη είχε συστήσει πως θα πρέπει σταδιακά να υπάρχει και άνοιγμα της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ μίλησε για το άνοιγμα των Λυκείων με self test, τις μετακινήσεις το Πάσχα και τις εικόνες συνωστισμού σε κορωνοπάρτι με DJ και φωτοβολίδες στην πλατεία Βαρνάβα. Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου και ότι με τα self test θα βρούμε αρκετούς ανθρώπους που θα είναι θετικοί. «Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πράγματι θετικοί. Δηλαδή αν επαναληφτεί θα βγουν θετικοί. Οπότε είναι χρήσιμο γιατί θα απομονωθούν και θα μειωθεί η διασπορά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πως τις επόμενες μέρες λόγω εφαρμογής των self test προφανώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. «Αυτό δεν θα αυξήσει ούτε τους διασωληνωμένους, ούτε τους νεκρούς, αναμένεται να προστατέψει μελλοντικά από αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως το ποσοστό της θετικότητας θα πέσει γιατί η δειγματοληψία που γίνεται τώρα είναι τυχαία».

Η εκτίμηση του Νίκου Τζανάκη

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με τα self tests και την επιδημιολογική εικόνα. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα των κρουσμάτων εκτίμησε ότι τα πραγματικά κρούσματα βρίσκονται κοντά στα 20.000 και εκτίμησε πότε περίπου θα παρατηρηθεί η αποκλιμάκωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Αυτοί που απομονώνουμε με τα self tests, υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250-8.765 νέα κρούσματα. Έχουμε αυτό το όπλο των self tests».

Σημείωσε δε ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει το Πάσχα οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. «Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή», επισήμανε ο καθηγητής.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της χαλάρωσης των μέτρων επισημαίνοντας ότι αντί να μιλάμε για απαγόρευση κυκλοφορίας και το πιο αυστηρό lockdown που έχει εφαρμοστεί στη χώρα, μιλάμε για χαλάρωση. «Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία 400-500 βρέθηκαν θετικοί, αν βάλουμε και την ιχνηλάτηση, περίπου 2.000 άτομα πρέπει να απομονωθούν για να αποφύγουμε τη διασπορά», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος. Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι δεν έχουμε δει ακόμα την οροφή τονίζοντας ο ίδιος έλαβε εντολή να αδειάσει όλη τη ΜΕΘ να την κάνω Covid, αλλά αυτό δε γίνεται, καθώς νοσηλεύονται βαριά περιστατικά non Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments