Κόσμος

Εμβόλιο Johnson: Στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις

Εμβόλιο Johnson: Στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις
Εμβόλιο Johnson: Ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων δόσεων του μονοδοσικού σκευάσματος της Johnson & Johnson σε Βέλγιο και Γαλλία.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις στην ΕΕ. Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνιστούν να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου της εταιρίας Johnson & Johnson, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο. Συγκεκριμένα, τα πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά θρομβώσεων έχουν προκαλέσει… πονοκέφαλο στον ΕΜΑ, ο οποίος διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πιο συγκεκριμένα, το Βέλγιο και η Γαλλία πρόκειται να παραλάβουν σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, ενώ αύριο θα παραλάβει και η Ισπανία. Θα παραληφθούν 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες. Μάλιστα, ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Εμβόλιο Johnson

Εμβόλιο Johnson: Ο προγραμματισμός της εταιρείας για τις παραδόσεις

Σύμφωνα με ευρωβουλευτή της ΕΕ, η Johnson & Johnson άρχισε σήμερα τη διανομή του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το Reuters. Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων παραγωγής. «Η Johnson & Johnson ξεκινά σήμερα τις αποστολές εμβολίων στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα» δήλωσε ο Πίτερ Λίζε, ευρωβουλευτής της ΕΕ από το ίδιο κόμμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου 55 εκατομμύρια δόσεις και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν αυτό το μήνα. «Πιο πρόσφατα, δεν ήταν σαφές εάν αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί. Ωστόσο, 50 εκατομμύρια δόσεις είναι βέβαιες για το δεύτερο τρίμηνο» είπε ο Λίζε στο Reuters, σημειώνοντας ότι έχει λάβει αυτές τις πληροφορίες από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Εμβόλιο Johnson: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις σε ΕΕ, Νορβηγία και Ισλανδία

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε στο Reuters πως ξεκίνησε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το πρώτο τρίμηνο συνολικά. Είπε ότι στοχεύει να παραδόσει 200 εκατομμύρια δόσεις το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Σύμφωνα με τους Financial Times η πρώτη παράδοση των 200.000 δόσεων θα φτάσει σήμερα και στη Γαλλία και θα είναι διαθέσιμο για όλους τους πολίτες άνω των 55 ετών. Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Καρολίνα Ντάριας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως οι 300.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν αύριο Τρίτη στη χώρα.

Οι προβλέψεις του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας λένε πως η χώρα θα λάβει έως 5,5 εκατομμύρια φιαλίδια του εμβολίου της Janssen μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. «Αυτά τα εμβόλια φθάνουν νωρίς το πρωί της Τρίτης και θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της στρατηγικής εμβολιασμού στην ίδια τυπολογία με εκείνη για το RNA». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα οι δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονται την Τετάρτη. Pfizer

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments