Διεθνή

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η περιουσία και οι κληρονόμοι

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η περιουσία και οι κληρονόμοι
Πρίγκιπας Φίλιππος: Την περασμένη Παρασκευή ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε από την ζωή και άφησε πίσω του μία μυθική περιουσία.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από την ζωή και άφησε πίσω του μία αμύθητη περιουσία. Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ. Ακόμη, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω γνωστού κοινωνικού δικτύου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην βασιλική οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δούκας του Εδιμβούργου, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που αποτέλεσε ηγετική προσωπικότητα στη βρετανική βασιλική οικογένεια για σχεδόν επτά δεκαετίες, απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η περιουσία

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, όπως ήταν επίσημα γνωστός, βρισκόταν στο πλάι της συζύγου του κατά τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της, της πιο μακράς στη βρετανική Ιστορία. Από αυτή του την θέση ο Φίλιππος απέκτησε και μία σημαντική περιουσία σε μετοχές και ακίνητα ενώ και ο μισθός του διόλου ευκαταφρόνητος δεν ήταν. Η περιουσία αυτή πρέπει τώρα να διευθετηθεί αν και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία αυτομάτως θα περάσουν στην βασίλισσα μιας και αποκτήθηκαν από κοινού.

Ο σύζυγος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει ετήσιο μισθό 500.000 χιλιάδων δολαρίων ετησίως (400.000 λίρες) που πληρωνόταν από την τσέπη των φορολογουμένων μέσω του λογαριασμού στο Sovereign Grant που διαχειρίζεται τους μισθούς όλης της βασιλικής οικογένειας.

Η αξία της περιουσίας και οι κληρονόμοι

Αν και φαίνεται πώς έπαψε να λαμβάνει τον μισθό αυτό από το 2017 όταν και παραιτήθηκε λόγω της ηλικίας του από τα καθήκοντά του ο πρίγκιπας συνέχιζε να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν από το ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και μετοχών.

Ακόμη μαζί με την βασίλισσα θεωρείται πώς είχαν εισοδήματα και από τα ακίνητα που κληρονόμησε η Ελισάβετ από την οικογένειά της όπως είναι το κάστρο Balmoral στη Σκωτία και το κτήμα Sandringham στην Αγγλία. Συνολικά, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth η αξία της περιουσίας του Δούκα του Εδιμβούργου αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του; Όπως ήδη αναφέραμε η Ελισάβετ είναι πιθανό να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος αν και δεν αποκλείεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, δηλαδή τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε το βασιλικό ζεύγος να έχουν και αυτά μερίδιο της περιουσίας. Πρίγκιπας Φίλιππος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments