Ελλάδα

Υποτροφία για ΜΙΤ: Αυτή είναι η μαθήτρια που την πήρε

Υποτροφία για ΜΙΤ: Αυτή είναι η μαθήτρια που την πήρε
Υποτροφία για ΜΙΤ: Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, είναι αυτή που έγινε δεκτή στο διάσημο πανεπιστήμιο.

Υποτροφία για το ΜΙΤ, και μάλιστα πλήρη, πήρε η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Μπορεί οι μαθητές στην Ελλάδα να έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω του κορωνοϊού και να μην έχουν ανοίξει όλες οι βαθμίδες, εκτός από τα Λύκεια, αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τη συγκεκριμένη μαθήτρια να πετύχει αυτή τη σπουδαία διάκριση για την ίδια και για το σχολείο της. Η Βολιώτισσα μαθήτρια θα βρεθεί στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, το περίφημο ΜΙΤ.

Υποτροφία για ΜΙΤ: Ποια είναι η μαθήτρια που θα βρεθεί στο περίφημο πανεπιστήμιο

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, πρόκειται για την τελειόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Κωνσταντίνα Ρασβάνη, η οποία έγινε δεκτή από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στον κόσμο και μάλιστα με πλήρη υποτροφία, προκειμένου να σπουδάσει στο αντικείμενο που την ενδιαφέρει.

Το όνομα της Κωνσταντίνας Ρασβάνη ανακοινώθηκε ανάμεσα στο μόλις 4% των φοιτητών, που γίνονται κάθε χρόνο δεκτοί στο ΜΙΤ, όπου σπουδάζουν μόνο οι καλύτεροι.

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη έδειξε την κλίση της και την αγάπη της στις θετικές επιστήμες από πολύ νωρίς. Ηδη από τα γυμνασιακά της χρόνια καταγράφει διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σε διαγωνισμούς πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ διπλό μετάλλιο έχει λάβει στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και στη Βαλκανιάδα Νέων. Η ίδια είχε γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS, του Oxford University.

Υποτροφία για ΜΙΤ: Ποια είναι η μαθήτρια που θα βρεθεί στο περίφημο πανεπιστήμιο

Υποτροφία για ΜΙΤ: Ποια είναι η μαθήτρια που θα βρεθεί στο περίφημο πανεπιστήμιο

Πως επελέγη από το ΜΙΤ

Φέτος, που ολοκληρώνει την τρίτη και τελευταία τάξη του Λυκείου, δήλωσε συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ταυτόχρονα όμως κατέθεσε αιτήσεις σε μερικά από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου για να συνεχίσει τις σπουδές της. Το βιογραφικό της έγινε ανάρπαστο και η ίδια έγινε αποδεκτή σε τρία Πανεπιστήμια, ΜΙΤ, Princeton και Rice. Η ίδια όμως θα επιλέξει τις σπουδές στο ΜΙΤ, όνειρο που όπως αποκαλύπτει έχει από την ηλικία του Γυμνασίου.

Η είσοδος στο ΜΙΤ επιτρέπεται σε λίγους και εκλεκτούς ανά τον κόσμο και όπως φαίνεται η Κωνσταντίνα Ρασβάνη είναι μία από αυτούς. Εστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις και συνεντεύξεις και κατάφερε να κερδίσει πλήρη υποτροφία που θα καλύψει το κόστος των σπουδών της, διαμονή και διατροφή, στη μακρινή Αμερική.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στη Μασαχουσέτη», σημειώνει η ίδια.

Τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα μπει στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», προσθέτει η ίδια.

Για τη μαθήτριά του καμαρώνει σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου. «Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της» σημείωσε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου Παρασκευή Λοντρίδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments