Πολιτική

Πέτσας: Να έχουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από πέρσι

Πέτσας: Να έχουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από πέρσι
Πέτσας: «Κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Την πρόθεση της κυβέρνησης το φετινό Πάσχα να εορταστεί με διαφορετικό τρόπο εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Είναι σαφές ότι η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ο στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι. Ως προς το πότε θα γίνει αυτό όμως, δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας. «Κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας, αν πάμε όπως είμαστε αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι», είπε.

Σε ερώτηση για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω των διασωληνωμένων αποκρίθηκε πως, «η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνει λόγω των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, αφού δυστυχώς υπάρχει χρονοκαθυστέρηση».

Σταδιακό άνοιγμα περεταίρω δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα:

Αναφορικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, σημείωσε πως, οι μετακινήσεις έχουν γίνει πολύ πιο εύκολες, λόγω του ανοίγματος της αγοράς και δεν απέκλεισε σταδιακό άνοιγμα περεταίρω δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα. Ερωτηθείς για το θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά, αν τα ψώνια θα γίνονται δηλαδή χωρίς click away αλλά με φυσική παρουσία, απάντησε ότι, αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή.

Για τα self test είπε: «Προχωρούν πολύ γρήγορα στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής για τη διάθεση τεστ και σε άλλες εργασιακές ομάδες. Σιγά σιγά θα είμαστε έτοιμοι για επέκταση και σε άλλες εργασιακές ομάδες. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ και την πρόσβαση στον ΑΜΚΑ».

Τι θα γίνει το Πάσχα:

Σχετικά με το αν θα μπορεί κανείς να μετακινηθεί σε προορισμό που έχει σπίτι ή σε κάποιον τουριστικό, αν επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Τόνισε όμως ότι, «επειδή πλησιάζει η 14η Μαΐου, ημέρα ανοίγματος του Τουρισμού, είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε λύσεις όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους Ευρωπαίους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments