Ελλάδα

ΕΣΘ: Να λειτουργήσει η αγορά μόνο με SMS και χωρίς ραντεβού

ΕΣΘ: Να λειτουργήσει η αγορά μόνο με SMS και χωρίς ραντεβού
ΕΣΘ: «Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποφασίσετε χαλάρωση των μέτρων, καθώς θα επιφέρει πραγματικά αποτελέσματα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία», αναφέρεται στην επιστολή που έστειλαν στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Το λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη έχει τεθεί ξανά σε λειτουργία από τις 12 Απριλίου. Μέχρι στιγμής η Θεσσαλονίκη τηρεί την πρακτική του click away για τις αγορές, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ζητάει τη λειτουργία της αγοράς με αποστολή μηνύματος μόνο και χωρίς ραντεβού.

Ο ΕΣΘ έστειλε επιστολή στον  υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και ουσιαστικά ζητάει να λειτουργήσει το λιανεμπόριο αποκλειστικά και μόνο με την αποστολή SMS. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, τα αποτελέσματα ως προς τις πωλήσεις των καταστημάτων με τη μέθοδο του click- away, κατά τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας τους με το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι απογοητευτικά.

«Όπως αποδεικνύεται, το λιανεμπόριο δεν έχει συμμετοχή στην επιβάρυνση του ιικού φορτίου. Αδίκως παρέμεινε κλειστό εδώ και πέντε μήνες, με αποτέλεσμα να βρεθεί υπό κατάρρευση. Ωστόσο οι επιχειρηματίες στήριξαν τα δύσκολα μέτρα της κυβέρνησης, τηρώντας τις οδηγίες πιστά, παρά το γεγονός ότι δοκιμάζονταν για ακόμα μια φορά οι αντοχές τους. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποφασίσετε χαλάρωση των μέτρων, καθώς θα επιφέρει πραγματικά αποτελέσματα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία» υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Κορωνοϊός

Πότε αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

Η Κοζάνη είναι η περιοχή στην οποία δεν άνοιξε το λιανεμπόριο ακόμα, αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει από τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Π.Ε. Κοζάνης από την επόμενη Δευτέρα 19/4 αφού αναμένεται βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας. Αυτό εκφράστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα την οποία συγκάλεσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βουλευτών και υγειονομικών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και οι δυσκολίες που δημιουργούνται σε οικονομικό επίπεδο με το συνεχιζόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων για το οποίο οι επαγγελματίες αντιδρούν. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους ελέγχους ώστε να αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση και το ιικό φορτίο στην Κοζάνη, ενώ τέθηκαν και τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν με το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου, με επιπρόσθετη χρηματοδότηση που θα δοθεί στους καταστηματάρχες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments