Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Κανονικά θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Νίκη Κεραμέως: Κανονικά θα γίνουν οι Πανελλαδικές
Νίκη Κεραμέως: Η Υπουργός Παιδείας μίλησε στο ΣΚΑΪ σχετικά με το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης και για τις Πανελλαδικές.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για τις πανελλαδικές εξετάσεις και το άνοιγμα των σχολείων. Η υπουργός είχε αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις της πως το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων θα γίνει μετά το Πάσχα. Ακόμη, η ίδια είπε ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά εντός Ιουνίου, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια άλλα και τα Γυμνάσια. Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: “Έχει τεθεί το θέμα των φροντιστηρίων στην Επιτροπή”

Η κα Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί στην επιτροπή το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις γιατί το ζητούν οι υποψήφιοι ενώ σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης και το θέμα εχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Για τα self test,  η Υπουργός δήλωσε ότι η εγκυρότητα τους αποδείχτηκε σε ποσοστό πάνω από 70% σημειώνοντας ότι εντοπιστήκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορωνοιό που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό.

Νίκη Κεραμέως:  “Από 21 Απριλίου ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών”

Στο πρόγραμμα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μία ημέρα μετά το άνοιγμα των Λυκείων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στην ένταξη των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου.

«Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21 Απριλίου στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα», αναφέρει η σχετική ανάρτηση. Σημειώνεται, ότι δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, οπότε από την επόμενη Τετάρτη (21/4) που ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς, θα μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού για να προγραμματίσουν πότε θα υποβληθούν σε εμβολιασμό.

Νίκη Κεραμέως: “Τι ισχύει με τα self tests”

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέχρι χθες από όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έκαναν το τεστ και δήλωσαν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, 236 μαθητές Λυκείων και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα βοηθητικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί. Όλοι αυτοί θα πρέπει να κάνουν πλέον και μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η μόλυνση ώστε να δικαιολογηθεί η απουσία τους από το σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments