Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με Johnson & Johnson μέχρι την ανακοίνωση του ΕΜΑ

Θεμιστοκλέους: Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με Johnson & Johnson μέχρι την ανακοίνωση του ΕΜΑ
Θεμιστοκλέους: Δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα 19/4, με 30.000 δόσεις να περιμένουν το «πράσινο φως».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μίλησε σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson σήμερα στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου. Συγκεκριμένα, για το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε ότι τα προβλήματα προέκυψαν εξαιτίας των διαφορετικών αποφάσεων που έλαβαν οι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson είπε ότι δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός μέχρι την ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Ωστόσο, τόνισε πως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid. «Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά. Κομισιόν AstraZeneca

Θεμιστοκλέους: «Παγώνουν» την Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson – 30.000 δόσεις στο «περίμενε»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το εμβόλιο της J&J, σημείωσε πως δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα συγκεκριμένα εμβόλια, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις. «Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Θεμιστοκλέους: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση οι ηλικίες μέχρι 40 ετών

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν και ξεκινά το μεγάλο τουριστικό κύμα στη χώρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες, όμως προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments