Διεθνή

Η χώρα που εμβολίασε το 93% του ενήλικου πληθυσμού της μέσα σε δύο εβδομάδες

Η χώρα που εμβολίασε το 93% του ενήλικου πληθυσμού της μέσα σε δύο εβδομάδες
Αυτή η χώρα ξεπέρασε το Ισραήλ και βρέθηκε στην πρώτη θέση για το γρήγορο εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Κι ενώ χώρες σαν το Ισραήλ δέχονται συγχαρητήρια για το γρήγορο εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, υπάρχει μία άλλη χώρα, ή καλύτερα βασίλειο, το οποίο κατακτά την πρώτη θέση. Ο λόγος γίνεται για το Μπουτάν, ένα μικροσκοπικό βασίλειο των Ιμαλαΐων, το οποίο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του 93% του ενήλικου πληθυσμού του μέσα μόλις σε 16 ημέρες.

«Η πορεία αλληλεγγύης και συλλογικότητας από τα μέλη της κοινωνίας μας, σε συνδυασμό τον θαυμασμό για τον Βασιλιά μας και τη χώρα μας, μας υπενθύμισε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο εάν ενωθούμε όπως έχουμε κάνει και τους τελευταίους 16 μήνες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Dasho Dechen Wangmo, σύμφωνα με το Sputnik.

Το Μπουτάν, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ινδίας και Κίνας, κατόρθωσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να εμβολιάσει το 93% του ενήλικου πληθυσμού της. Με το πρόγραμμα εμβολιασμού να ξεκινάει στις 27 Μαρτίου, το Μπουτάν κατάφερε το… ακατόρθωτο μέσα σε δύο εβδομάδες.

Συνολικά το Μπουτάν έχει εμβολιάσει το 62% των 800.000 κατοίκων της, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Σημειώνεται πως το Μπουτάν έλαβε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca τον Ιανουάριο, αλλά διανεμήθηκαν στις αρχές Μαρτίου ώστε οι εμβολιασμοί να γίνουν σε ευοίωνες ημερομηνίες στη βουδιστική αστρολογία… Μάλιστα, το πρώτο εμβόλιο χορηγήθηκε σε μια γυναίκα που γεννήθηκε στο «έτος της μαϊμούς», και έγινε με συνοδεία βουδιστικών προσευχών.

«Εύχομαι το μικρό αυτό βήμα από πλευράς μου να μας βοηθήσει όλους να ξεπεράσουμε αυτήν την ασθένεια», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα η 30χρονη Ninda Dema.

Όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα του Μπουτάν, η χώρα έχει καταγράψει μόλις 910 κρούσματα και ένα μόνο θάνατο από την ημέρα που ξεκίνησε η πανδημία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments