Ελλάδα

Κυψέλη: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα

Κυψέλη: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα
Κυψέλη: Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Τα κορωνοπάρτι στην Κυψέλη συνεχίζονται. Μετά τον συνωστισμό της Παρασκευής, χθες Σάββατο επαναλήφθηκαν τα ίδια σκηνικά και αυτή τη φορά σημειώθηκαν φθορές σε τουλάχιστον οκτώ αυτοκίνητα, επιθέσεις με πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς, αλλά και δύο συλλήψεις. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο κορωνοπάρτι της Παρασκευής ήταν μεγάλη και ο απολογισμός ήταν 50 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών, μετά την επιχείρηση καθαρισμού από τα συνεργεία του Δήμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άτομα ήταν τουλάχιστον 200 και την ώρα που έφευγαν από το κορωνοπάρτι που είχε στηθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου δεν δίστασαν να επιδοθούν σε λεηλασίες. Συγκεκριμένα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο, προκαλώντας σοβαρές φθορές σε τουλάχιστον οκτώ οχήματα.

Μετά τη λήξη του κορωνοπάρτι τα άτομα επιχείρησαν να κινηθούν προς την οδό Πριγκιπονήσων και την περιοχή του Γκύζη. Μόλις έφτασαν στην οδό Παξών και διαπίστωσαν ότι εκεί υπήρχαν δυνάμεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ, άρχισαν… πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς, ο οποίος κατέληξε με τη σύλληψη δύο ατόμων.

Όταν τα άτομα έφτασαν στην οδό Παξών και διαπίστωσαν ότι , επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα.

Κυψέλη: Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στο ερώτημα γιατί δεν επενέβη η αστυνομία, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι και πρόκειται για εκείνους που έως προχθές συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης.

Κυψέλη: Ψαχνει τους διοργανωτές η Αστυνομία

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει κάθετα αυτοκίνητα στις οδούς Επτανήσου και Ιθάκης προκειμένου να δημιουργήσουν μια απέραντη πίστα αλλά και να εμποδίσουν τυχόν αστυνομικά οχήματα να προσεγγίσουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ασφάλειας προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι διοργανωτές του κορωνοπάρτι. Οι αρχές ερευνούν ψηφιακά ίχνη μέσω facebook, άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments