Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Νωρίτερα η Ανάσταση και η Λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας

Εξαδάκτυλος: Νωρίτερα η Ανάσταση και η Λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας
Εξαδάκτυλος: Τι προτείνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ήδη το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα επίσημα στην απόφαση για το αν θα επιτραπεί ή όχι η μετακίνηση προς τα χωριά. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προτείνει στην Εκκλησία να τελεστούν οι Θείες Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας νωρίτερα, πριν την ώρα που απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε στο ethnos.gr και δήλωσε πως θα μπορούσε να τροποποιηθεί το ωράριο τέλεσης των Θείων Λειτουργιών, να γίνει δηλαδή νωρίτερα μέσα στη μέρα. Επιπλέον, σύμμαχος είναι και ο καλός καιρός, επομένως οι πιστοί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες από το προαύλιο, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και χωρίς να σημειωθούν συνωστισμοί.

Εξαδάκτυλος: Νωρίτερα και η Ανάσταση

Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύει και για την Ανάσταση. Αντί να εορταστεί, δηλαδή, τα μεσάνυχτα, θα ήταν δυνατό να εορταστεί νωρίτερα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος φέρνει ως παράδειγμα  χωριά του νομού Ευρυτανίας, τα οποία εξυπηρετούνται όλα από έναν ιερέα, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκάζεται να ξεκινήσει τις Λειτουργίες της Αναστάσεως σε κάποια χωριά πολύ νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ακόμα και από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας τιμωρήσει ο Θεός, αν φέτος, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, τελέσουμε τη Λειτουργία της Αναστάσεως 4 – 5 νωρίτερα από τα μεσάνυχτα. Άλλωστε, σε πολλές εκκλησίες της χώρας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γιορτάζουν την Ανάσταση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο».

«Να τελεστούν οι Λειτουργίες με το φως της ημέρας και να μπορεί να προσκυνήσει ο κόσμος στο προαύλια των εκκλησιών τη Σταύρωση και τον Επιτάφιο. Αν θέλουμε να βρούμε μία λύση, πάντοτε υπάρχουν τρόποι», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Εξαδάκτυλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments