Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα

Ελλάδα κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα
Ελλάδα κορωνοϊός: Ποιες αλλαγές έρχονται από σήμερα.

O κορωνοϊός συνεχίζει να δείχνει «τα δόντια» του στην Ελλάδα. Αρκετές όμως είναι οι αλλαγές φέρνει η νέα εβδομάδα στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς πέρα από τη θέσπιση των self test για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η σημερινή είναι η πρώτη μέρα που η χώρα θα δεχθεί τουρίστες από χώρες χωρίς υποχρεωτική καραντίνα.

Ελλάδα κορωνοϊός: Από ποιες χώρες θα υποδεχθούμε τουρίστες

Η υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών αίρεται από σήμερα για τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.  Ελλάδα κορωνοϊός

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού εντός 72 ωρών πριν την άφιξή τους. Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Η Ελλάδα θα άρει επταήμερη υποχρεωτική καραντίνα για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 19 Απριλίου. Οι επισκέπτες θα χρειαστεί ακόμη ωστόσο να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη».

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Στην ενημέρωση της Παρασκεύης για την πορεία του κορωνοϊού ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολών οδηγών από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, πάντα με τη τήρηση μέτρων προστασίας. Έτσι αναφορικά με τις σχολές οδηγών ανακοινώθηκε και ο τρόπος λειτουργίας τους αλλά και η διαδικασία εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με αυτές θα λειτουργήσουν με υποχρεωτικά self test για δασκάλους, εξεταζόμενους και εξεταστές τα οποία θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα.

Ελλάδα κορωνοϊός

Aναλυτικά τα μέτρα προστασίας για τις σχολές οδηγών:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).
Ελλάδα κορωνοϊός

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

Επαναλειτουργεί από σήμερα και το λιανεμπόριο στην Π.Ε. Κοζάνης, αποκλειστικά με click away, μετά τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments