Ελλάδα

Παγώνη: To 40-45% όσων νοσηλεύονται είναι νέοι

Παγώνη: To 40-45% όσων νοσηλεύονται είναι νέοι
Παγώνη: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;» διερωτήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που πιέζεται, για τους νέους που νοσηλεύονται αυτόν τον καιρό και τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό, μίλησε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε το πρωί της Τρίτης (20/4) μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι”.

Καμία επιτροπή δεν θα πάρει το ρίσκο:

Πάντως, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος. Κάνοντας ειδική αναφορά στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα η γιατρός είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;».

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς.», είπε.

Ακόμη, σαν λύση για τα κορωνοπάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση. Και τέλος, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα».

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το Πάσχα:

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι δεν πρέπει να ρισκάρει ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου, επομένως τα σενάρια για μερική άρση των μέτρων μπαίνουν στο συρτάρι. Μάλιστα, υπάρχουν μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, οπού εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση.  

Άρα, όπως όλα δείχνουν, και αυτό το Πάσχα θα μείνουμε στις πόλεις αλλά με ανοιχτές εκκλησίες αυτή τη φορά. Ο κόσμος θα μπορεί να κάνει Ανάσταση στους ναούς, ωστόσο όχι εντός αυτών, αλλά στους εξωτερικούς χώρους. Η λύση αυτή είναι μία συμφωνία η οποία βρίσκει σύμφωνη και την Εκκλησία. Εξετάζεται μάλιστα ο επιτάφιος να γίνει με την περιφορά γύρω από τον ναό και η Ανάσταση πριν τις 12. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments