Διεθνή

Δανία: Ανοικτή πρόσκληση για εμβολιασμό με AstraZeneca

Δανία: Ανοικτή πρόσκληση για εμβολιασμό με AstraZeneca
Δανία: Την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που σταμάτησε οριστικά να χρησιμοποιεί το εμβόλιο αυτό μετά την αρχική αναστολή της χορήγησής του.

Τη δυνατότητα οι πολίτες να επιλέγουν τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca αν το επιθυμούν δίνουν πλέον οι Αρχές υγείας της Δανίας. Την ανακοίνωση των Αρχών της χώρας μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Την περασμένη εβδομάδα η Δανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που σταμάτησε οριστικά να χρησιμοποιεί το εμβόλιο αυτό μετά την αρχική αναστολή της χορήγησής του, στην οποία είχε προχωρήσει έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την εμφάνιση μιας σπάνιας μορφής θρόμβωσης. Δανία

Δανία: Η ανακοίνωση από τον ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι «πολύ μεγαλύτερος» από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

AstraZeneca: Η Αυστραλία συνεχίζει την έρευνα για το εμβόλιο

Η Αυστραλία θα συνεχίσει την επανεξέτασή της για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μετά το θάνατο μιας 48χρονης γυναίκας, ο οποίος ίσως σχετίζεται με τον εμβολιασμό, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ

Την Παρασκευή, η Αυστραλία ανέφερε το πρώτο της θανατηφόρο περιστατικό θρόμβωσης ύστερα από εμβολιασμό με AstraZeneca, ενώ ήταν η τρίτη περίπτωση που παρουσίασε σπάνια θρόμβωση αίματος.

«Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την ATAGI (Αυστραλιανή τεχνική συμβουλευτική ομάδα για την ανοσοποίηση) να διασφαλίσει τη συνεχή επανεξέταση όλων των εμβολίων όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους», δήλωσε ο Hunt σε τηλεοπτική ενημέρωση. AstraZeneca

Επιπλέον, ανέφερε  ότι δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή για περαιτέρω περιορισμό της χρήσης του εμβολίου AstraZeneca και επανέλαβε ότι το εμβόλιο Pfizer παραμένει η προτιμώμενη επιλογή για άτομα κάτω των 50 ετών.

Ο Hunt είπε επίσης ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με το εάν θα δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμούς στους αθλητές οι οποίοι πρόκειται να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Θα θέλαμε να δούμε τους Ολυμπιονίκους μας να φτάνουν στους Ολυμπιακούς και θα θέλαμε να δούμε ότι είναι ασφαλείς», είπε.

Η Αυστραλία είναι μία από τις πετυχημένες χώρες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς έχει κλείσει τα σύνορα και εντοπίζει γρήγορα τα κρούσματα κορωνοϊού, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διασπορά του ιού. Η χώρα έχει καταγράψει μόλις 29.500 κρούσματα και 910 θανάτους από τη νόσο covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments