Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με υπογραφή Παπασταθόπουλου

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με υπογραφή Παπασταθόπουλου
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Χάρη στο πρώτο τέρμα με τα «ερυθρόλευκα» του έμπειρου κεντρικού αμυντικού οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Super League.

Μία ακόμα νίκη πήρε στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πήρε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν σχετικά εύκολα του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» 1-0  στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος και έτσι επέστρεψαν στα θετικά γι αυτούς αποτελέσματα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε πλέον και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης είχε δύο τρεις καλές στιγμές στην αναμέτρηση, ωστόσο έμεινε σε αρκετά ρηχά νερά.

Χαλαρό ξεκίνημα

Οι πολλές αλλαγές που επεφύλλασαν τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και ο Μίλαν Ράσταβατς στις ενδεκάδες τους, είχαν σαν αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα προσπαθώντας να βρουν ρυθμό μέσα στον αγώνα. Η πρώτη φάση στην αναμέτρηση ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 5′ όταν ο Χασάν έκανε το κοντρόλ από το ημικύκλιο της περιοχής, σούταρε με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα, Τσιφτσή να διώχνει εύκολα. Κάπου εκεί αναθάρρυσε ο Αστέρας και στο 11′ έβγαλε επικίνδυνη αντεπίθεση, με τον Μπαράλες να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ να βρίσκετι τον Κρίστινσον που κάθησε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού σε ετοιμότητα. Τέσσερα λεπτά αργότερα νέα φάση για τους γηπεδούχους, με τον Κάιπερς να κάνει όμορφη προσπάθεια εκτός περιοχής, συνέκλινε και έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Τσιφτσή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 20′ όμως ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη φάση στο ματς και αυτή ήταν για την ομάδα της Τρίπολης. Ο Ριέρα έκανε χορευτικό, οι Σεμέδο και Παπαδόπουλος δεν μπορούσαν να τον κόψουν, με τον Ισπανό του Αστέρα να κάνει μια περίτεχνη ενέργεια και να πλασάρει, στέλνοντας όμως τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Μάλιστα, όπως φάνηκε από τα ριπλέι, έγλυψε το δοκάρι του Κρίστινσον. Έπρεπε να περάσουν είκοσι λεπτά προκειμένου να υπάρξει άλλη φάση στο ματς. Στο 43′ ο Βρουσάι έστρωσε στον Καμαρά, με τον μέσο του Ολυμπιακού να πιάνει φαλτσαριστό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Τσιφτσή. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Γκολ από νωρίς

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι θέλοντας να πετύχει το γρήγορο γκολ, ώστε να κλειδώσει την υπόθεση νίκη. Και το κατάφερε στο 52′. Ο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ, υπήρξε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Κάιπερς και Σουάρεθ, με την μπάλα να φτάνει στον Παπασταθόπουλο, με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό να βρίσκει δίχτυα από κοντά, για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν.

Μετά το γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας θέλησε να βγει μπροστά και να απειλήσει. Στο 62′ ο Μπελόκ μοίρασε στον Τζιμά, αλλά ο Παπασταθόπουλος ήταν εκεί και τον σταμάτησε. Στο 78′ υπήρξε νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Κόντρα επίθεση με τον Κάιπερς να μοιράζει στον Ελ Αραμπί που καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να απειλήσει, με αποτέλεσμα να στρώσει στον Καμαρά που αστόχησε με το αριστερό από καλή θέση.

Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στα θετικά γι αυτόν αποτελέσματα.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Λαλά (46’ Ντρέγκερ), Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Βαλμπουενά (71’ Ραντζέλοβιτς), Κάιπερς (81′ Εμβιλά), Χασάν (70’ Ελ Αραμπί).

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Χρηστόπουλος, Σουάρεθ, Τασουλής, Μπελόκ (88′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας), Ρετζίς, Ριέρα (46’ Ροντρίγκο), Αλί Μπαμπά (67’ Τιλίκα), Μπαράλες (46’ Τζίμας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments