Πολιτική

Δένδιας: Βασική επιδίωξη η συνεννόηση με την Τουρκία

Δένδιας: Βασική επιδίωξη η συνεννόηση με την Τουρκία
Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε σχετικά με την Τουρκία, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογο του Ιβάν Κορτσόκ.

Ο Νίκος Δένδιας, μίλησε σχετικά με την Τουρκία και την διάθεση αποκλιμάκωσης. Ο κ. Τσαβούσογλου είχε αναφέρει ότι Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε την Τουρκία και υπήρξε ένα διπλωματικό επεισόδιο κατά την συνέντευξη Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον απόηχο της επίσκεψης του στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ιβάν Κορτσόκ.

Δένδιας: “Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει συνεννόηση με όλους και με την Τουρκία”

Όπως επανέλαβε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συνεννόηση με όλους και με την Τουρκία. Αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς: αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, της UNCLOS.

Δεν μπορούν να αναζητηθούν λύσεις εκτός αυτού του πλαισίου. Και βέβαια ευελπιστούμε ότι η αποκλιμάκωση που παρατηρείται από την τουρκική πλευρά θα συνεχιστεί και μάλιστα με πιο έντονο και με πιο πειστικό τρόπο». «Θα ήθελα να σου πω, επίσης, ότι εμείς προτείναμε προς την τουρκική πλευρά μία θετική ατζέντα συγκεκριμένων οικονομικών συνεργασιών, με την ελπίδα ότι η τουρκική πλευρά θα το δεχθεί και από εκεί θα μπορέσει να ξεκινήσει μία σταδιακή μεταστροφή του κλίματος», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Σλοβάκο ομόλογό του.

«Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, όμως είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο. Ξαναλέω, όμως, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και επιμένω ότι οι θέσεις μας είναι θέσεις βασισμένες στις ευρωπαϊκές αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι θέσεις ευρωπαϊκές», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση Δένδια-Τζουμπέιρ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με τον Σαουδάραβα υπουργό Επικρατείας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ. «Συζητήσαμε για τις άριστες ελληνο-σαουδαραβικές σχέσεις και τους διαρκώς ενισχυόμενους δεσμούς συνεργασίας, καθώς και για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις» έγραψε μετά τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό το Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, μετά το πέρας των επαφών, τόνισε σε δηλώσεις του τη σημαντικότητα «της συνεισφοράς μας στην ευρύτερη ασφάλεια των ενεργειακών πηγών της Δύσης». «Καταρχήν, υπογράψαμε μια συμφωνία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, κάτι το οποίο αποτελούσε επιδίωξη και των δύο πλευρών για μακρό χρόνο.  Νίκος Δένδιας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments