Πολιτική

Πελώνη για Πάσχα: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις

Πελώνη για Πάσχα: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις
Πελώνη για Πάσχα: Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις προθέσεις της κυβέρνησης. Ίσως και σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα.

Η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ενώ ακόμα και σήμερα μπορεί να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Σχετικά με τα όσα ακούγονται για διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκε και η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Οι προθέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν από τους ειδικούς, που συνεδριάζουν στις 10:00 το πρωί και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, πάντως, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Πελώνη για Πάσχα: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις

Πελώνη για Πάσχα: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις

Σε ό, τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, αν και αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν και να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», σημείωσε με νόημα. Μάλιστα, η κ. Πελώνη προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την πορεία του τρίτου επιδημικού κύματος και θεωρούν ότι έντονη χαλάρωση τις ημέρες του Πάσχα μπορεί να επιφέρει αύξηση των μεταδόσεων και ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Ετσι, στο θέμα των συναντήσεων, συναθροίσεων και γευμάτων κατά τις εορταστικές ημέρες, οι ειδικοί της Επιτροπής αναμένεται να προτείνουν ένα «μοντέλο» Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δηλαδή διατήρηση όλες τις ημέρες μιας κοινωνικής «φούσκας» που θα αποτελείται από μέλη συγκεκριμένου αριθμού οικογενειών, τον οποίο θα αποφασίσουν.

Επιπλέον, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν τη χρήση αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests) από τους πολίτες πριν συναναστραφούν άλλους αυτές τις ημέρες, κάτι που είναι αρκετά πιθανό να προτείνουν στην κυβέρνηση. Αλλωστε, στα συνεχόμενα self tests από ιερείς, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών «ποντάρουν» για την ομαλή και χωρίς εστίες διασποράς λειτουργία των εκκλησιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments