Ελλάδα

Μόσιαλος: Επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε δύο χρόνια

Μόσιαλος: Επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε δύο χρόνια
Μόσιαλος: Ο καθηγητής μίλησε σχετικά με τους εμβολιασμούς, αλλά και για το αν θα χρειαστεί να γίνει επαναληπτικός εμβολιασμός μέσα στο επόμενο έτος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος μίλησε σχετικά με τους εμβολιασμούς και για την επανάληψη τους. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και το Πάσχα. Ενώ είχε μιλήσει σχετικά με τα εμβόλια Johnson και Astrazeneca.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα και έκανε λόγο για διαδικασία που μπορεί να χρειάζεται να γίνεται και κάθε χρόνο.

Μόσιαλος:  “Θα δούμε αποσυμπίεση του συστήματος υγείας”

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εξήγησε πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας».

Επίσης, από τέλη Μαΐου θα «αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών αν και δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται». Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορωνοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης».

Μόσιαλος: “Το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για 1 χρόνο”

Σχετικά με τα εμβόλια, υποστήριξε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από 1 χρόνο». Ωστόσο, θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια, όπως και για τη γρίπη.

Παράλληλα, μίλησε και για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν μετά από εμβολιασμούς και έχουν προκαλέσει ανησυχία, με τον ίδιο να προτάσσει ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες.

Η ανάρτηση του για τα εμβόλια

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα ωράρια των εμβολιαστικών κέντρων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πρόσφατα ο καθηγητής του LSE είχε πει ότι το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, ενώ έδειξε την εμπιστοσύνη του στα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του Πάσχα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αργίες για στη μάχη για την καταστολή της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments