Ελλάδα

Μόσιαλος: Τα εμβολιαστικά κέντρα να παραμείνουν ανοιχτά το Πάσχα

Μόσιαλος: Τα εμβολιαστικά κέντρα να παραμείνουν ανοιχτά το Πάσχα
Μόσιαλος: Ανησυχεί για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορωνοϊού την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ο  Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα ωράρια των εμβολιαστικών κέντρων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πρόσφατα ο καθηγητής του LSE είχε πει ότι το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, ενώ έδειξε την εμπιστοσύνη του στα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του Πάσχα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αργίες για στη μάχη για την καταστολή της πανδημίας.

Βασίλης Κικίλιας: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό άνω των 30 ετών

Από την Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σημείωσε ότι θα γίνονται εμβολιασμοί και σε ιδιωτικές δομές υγείας, σε περισσότερες ώρες και εντός του Σαββατοκύριακου. Για την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς, περιφορά Επιταφίου και προσκύνημα τη Μεγάλη Παρασκευή στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινά από τις 22:00, ενώ ανήμερα το Πάσχα θα είναι από τις 21:00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23:00. Τον Μάιο ενδεχομένως να φτάσουμε τους 2,5 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατ., υπογράμμισε, ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται από την Covid 19 δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο. Είναι άνθρωποι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι το δώρο της επιστήμης που είναι το εμβόλιο»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments