Ελλάδα

Χάρτες ECDC: Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

Χάρτες ECDC: Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας
Χάρτες ECDC: Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Δείτε τους αναθεωρημένους χάρτες.

Οι χάρτες του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) δίνουν την εικόνα ότι ο κορωνοϊός επιμένει, αλλά η Ελλάδα είναι ξανά βαμμένη με το πράσινο χρώμα σε σχέση με τον δείκτη θετικότητας. Αυτό σημαίνει ότι αυτός έχει πέσει κάτω από το 4%, που είναι και το όριο συναγερμού, το οποίο έχουν ορίσει οι επιστήμονες. Μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται στις κορυφαίες αναφορικά με τα τεστ που πραγματοποιεί, σε σχέση με τις χώρες για τις οποίες δίνει στοιχεία το ECDC.

 Όσον αφορά το testing, η Ελλάδα είναι στο «βαθύ πράσινο», με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Χάρτες ECDC: Στο «βαθύ πράσινο» η Ελλάδα όσον αφορά τα τεστ

Χάρτες ECDC: Στο «βαθύ πράσινο» η Ελλάδα όσον αφορά τα τεστ

Η ανάρτηση του ECDC στο Twitter

Όσον αφορά τα δεδομένα που αποτυπώνονται στον χάρτη και τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας βρίσκεται ακόμη στο βαθύ κόκκινο, ενώ στο πορτοκαλί έχει μπει η Ήπειρος. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο χάρτης που δείχνει τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό τις τελευταίες 14 μέρες, στον οποίο η Ήπειρος αυτή τη στιγμή είναι στο πορτοκαλί.

Χάρτες ECDC

Χάρτες ECDC

Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

Όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται στο «πράσινο», καθώς ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4% σε όλη την Επικράτεια, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Χάρτες ECDC: Πληροφορίες για τα στοιχεία που δίνουν

Να υπογραμμιστεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ως στόχο έχει την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments