Διεθνή

ΠΟΥ πανδημία: Υψηλός ο ρυθμός των κρουσμάτων

ΠΟΥ πανδημία: Υψηλός ο ρυθμός των κρουσμάτων
ΠΟΥ πανδημία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωσε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Νέα ανακοίνωση του ΠΟΥ σχετικά με την πανδημία και την πορεία διασποράς του κορωνοϊού. Ο οργανισμός έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την έγκριση δύο κινέζικων εμβόλιων. Ακόμη, πρόσφατα είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο της  AstraZeneca.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα. Ανέφερε ότι ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες, πλησιάζοντας το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Βέλγιο κορωνοϊός

“Αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι”

«Τα κρούσματα και οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς», επεσήμανε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων που επικεντρώνεται στην επιδημιολογική κατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα και την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η επιδημία στην Παπούα Νέα Γουινέα και πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η χώρα να λάβει περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 το συντομότερο δυνατό.

Ο ΠΟΥ για την πανδημία στην Παπούα Νέα Γουινέα

Στην Παπούα Νέα Γουινέα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 9.300 κρούσματα covid-19 και 82 θάνατοι. «Αν και αυτοί οι αριθμοί είναι αντίστοιχοι με αυτούς άλλων χωρών, η άνοδος είναι ραγδαία και ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο μιας πολύ ευρύτερης επιδημίας», τόνισε ο Τέντρος.

Ο υπουργός Υγείας της Παπούας Νέας Γουινέας, ο Ζέλτα Ουόνγκ, δήλωσε ότι οι αρχές δυσκολεύονται να πείσουν τους πολίτες να φορούν μάσκα, ενώ πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξη της ασθένειας, κάτι που θα περιπλέξει τις προσπάθειες εμβολιασμού.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι τρεις ιατρικές ομάδες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μετέβησαν στη χώρα αυτή την εβδομάδα.

H στάση του ΠΟΥ για το εμβόλιο AstraZeneca

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε σήμερα ότι, ελλείψει «των κατάλληλων δεδομένων», δεν μπορεί να κάνει σύσταση για αλλαγή του εμβολίου κατά της Covid από την πρώτη στη δεύτερη δόση, όπως σχεδιάζει να κάνει η Γαλλία για τους πολίτες κάτω των 55 ετών που έχουν εμβολιασθεί με μια πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

«Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα δεδομένα για να πούμε αν αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει» και συνεπώς οι ειδικοί του οργανισμού κατέληξαν στο συμπέρασμα «ότι η εναλλαγή εμβολίων δεν είναι κάτι που μπορούν να συστήσουν στο στάδιο αυτό», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη. ΠΟΥ πανδημία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments