Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Αναγκαία η ρύθμιση της ασυλίας των ιατρών

Εξαδάκτυλος: Αναγκαία η ρύθμιση της ασυλίας των ιατρών
Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι αποποιείται της ρύθμισης για την ασυλία μέχρι όλοι οι ιατροί να το δικαιούνται.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αποποιήθηκε των προνομίων που του εξασφαλίζει η τροπολογία για το ακαταδίωκτο. Ο πρόεδρος είχε κάνει και μία παρέμβαση σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Ακόμη, παλιότερα είχε δηλώσει ότι δεν γίνεται να μιλάμε για μαζική έξοδο από το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι «Αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας». Η δήλωση αυτή έρχεται με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Εξαδάκτυλος:  “Η ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία”

Ο ίδιος προσθέτει ότι «Μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορoνοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Η ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία, γι’ αυτό εξάλλου ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία κ.α. Πρέπει ωστόσο να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη».

Εξαδάκτυλος: Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εκκλησίες

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο φαίνεται να αποφεύγει ο κόσμος, ο γιατρός υπενθύμισε ότι οι Βρετανοί με αυτό κέρδισαν την ελευθερία τους, καθώς έχουν εμβολιαστεί στην πλειοψηφία τους.

«Η σπανιότητα μιας επιπλοκής όταν πρωτοακούγεται πάντα δημιουργεί μια ασάφεια.», προσέθεσε για την ανησυχία γύρω από τα περιστατικά θρομβώσεων. Σχετικά με το σχέδιο ανοίγματος δραστηριοτήτων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «έχουμε μια κοινωνία που δε μπορεί να μας ακολουθήσει περαιτέρω και πρέπει να βρούμε μια μέση οδό. Ο χάρτης είναι ρεαλιστικός. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε.»

Για την ανάσταση στις εκκλησίες, τόνισε πως έχει βρεθεί μια χρυσή τομή και πως μια πιο σκληρή απόφαση δεν θα την τηρούσε κανείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments