Πολιτική

Γενοκτονία Αρμενίων: Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου

Γενοκτονία Αρμενίων: Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου
Γενοκτονία Αρμενίων: Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απηύθυνε μήνυμα για τη σημερινή ημέρα μνήμης από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι για την γενοκτονία των Αρμενίων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει επιστολή προς την Αρμένικη Εθνική Επιτροπή. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» σε ανακοίνωση που θα δημοσιοποιήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι, σήμερα Σάββατο, στις 10.00, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την ευκαιρία της 106ης επετείου της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Γενοκτονία Αρμενίων: Η δήλωση της προέδρου

Αμέσως μετά, η ίδια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκατόν έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις απαρχές της συστηματικής εξόντωσης ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είναι μια τραγωδία που σφράγισε ανεξίτηλα τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μια γενοκτονία που συνέθλιψε έναν ακμαίο χριστιανικό πυρήνα στο νότιο τμήμα του Καυκάσου και σχεδόν αφάνισε έναν πανάρχαιο λαό.

Σήμερα, ενωνόμαστε με τις αρμενικές κοινότητες της Ελλάδας και όλου του κόσμου για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων, αλλά και το σθένος, την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση, με τα οποία οι Αρμένιοι αντιστάθηκαν στη φθορά της αλλοτρίωσης και της υποταγής. Και επιβεβαιώνουμε μαζί τους τη δέσμευσή μας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και διώξεις, όπου όλοι θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή και τις πεποιθήσεις τους».

Γενοκτονία Αρμενίων: Οι αναρτήσεις Δένδια και Βαρβιτσιώτη

«Η διατήρηση ζωντανής της Μνήμης και η διεύρυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι το ελάχιστο χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας» τονίζει σε μήνυμά του, μέσω Twitter, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Με σεβασμό τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η βάναυση εξόντωση 1.5 εκ. Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η Μνήμη δεν διαγράφεται. Η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει. #NeverForget» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments