Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Αισιόδοξο μήνυμα για ζωή χωρίς μάσκα

Σωτήρης Τσιόδρας: Αισιόδοξο μήνυμα για ζωή χωρίς μάσκα
Σωτήρης Τσιόδρας: Αισιόδοξο μήνυμα για ζωή χωρίς μάσκα άφησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε τις προϋποθέσεις για το που και πως δεν θα απαιτείται χρήση μάσκας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έφερε έναν τόνο ελπίδας για το κατά τα άλλα αβέβαιο μέλλον σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο έμπειρος λοιμωξιολόγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφευχθεί η χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρευρίσκονται εμβολιασμένοι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρής νόσου για ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο «είναι πολύ χαμηλός» και στο πλαίσιο αυτό όταν ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο συναντιέται με ένα επίσης πλήρως εμβολιασμένο άτομο «θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα μέτρα αποστασιοποίησης καθώς και τη χρήση μάσκας προσώπου, αυτό θα το κουβεντιάσουμε κι εμείς άμεσα στην επιτροπή».

Επίσης δήλωσε ότι επί του παρόντος η βρετανική μετάλλαξη «κυριαρχεί και στην πατρίδα μας» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά εναντίον της.

«Θα πληρώσουμε ακριβά το τίμημα του ανοίγματος»

Από τη δική του πλευρά ο Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο MEGA, ισχυρίστηκε θέλησε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων. 

Συγκεκριμένα είπε: «Το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς και μαζί με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα», ενώ στη συνέχεια ο γιατρός και ερευνητής πρόσθεσε πως το άνοιγμα έρχεται τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 3.000 – 4.000 καθημερινά και τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, προειδοποιώντας ότι «αυτό από αυστηρά επιστημονική άποψη είναι λάθος και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments