Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές για προκαταβολές συντάξεων

Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές για προκαταβολές συντάξεων
Κωστής Χατζηδάκης: Έρχονται πληρωμές για τις προκαταβολές συντάξεων μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Κωστής Χατζηδάκης: Έρχονται πληρωμές για τις προκαταβολές συντάξεων μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Έρχονται πληρωμές για τις προκαταβολές συντάξεων μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό τη Μεγάλη Τετάρτη -Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματίσει ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου θεσμού της προκαταβολής σύνταξης. Μάλιστα τόνισε πως εντός της ημέρας θα βγει ανακοίνωση.

Δώρο Πάσχα

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι Μεγάλη Τετάρτη ακολουθεί η καταβολή του δώρου, και στη συνέχεια μετά το Πάσχα ακολουθούν τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους εργαζόμενους. Τον Ιούνιο – Ιούλιο θα καταβληθούν τα αναδρομικά του λεγόμενου νόμου Βρούτση, σε δύο δόσεις.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός πέφτει ωστόσο παραμένει υψηλός. Εξήγησε ότι συνολικά οι εκκρεμείς κυρίες και επικουρικές συντάξεις είναι περίπου 300.000.

Συντάξεις από λογιστές και δικηγόρους

Σχετικά με τις συντάξεις που θα εκδίδονται από λογιστές και δικηγόρους ανέφερε ότι θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν ποινές αν αποδειχθεί ότι σε μια υπόθεση υπάρχει αμέλεια ή δόλος και αν έχει γίνει κάποιο λάθος ο συνταξιούχος θα μπορεί να προσφεύγει στον ΕΦΚΑ προκείμενου να διορθωθεί.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αμοιβές των δικηγόρων και των λογιστών θα καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ και όχι από τους συνταξιούχους.

Για τα εργασιακά

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε επεσήμανε πως το 8ωρο, το 5νθήμερο και οι 40 ώρες είναι και θα είναι κατοχυρωμένα και στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση.

«Είμαστε χώρα μέλος της ΕΕ αυτό κατοχυρώνεται και από τον ευρωπαϊκό χάρτη των δικαιωμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.  Υπογράμμισε πως υιοθετείται αίτημα των εργαζομένων το οποίο είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα έχει κάθε εργαζόμενος μέσω της οποίας θα ξέρει η ΕΡΓΑΝΗ την ώρα που μπαίνει κάποιος και την ώρα που βγαίνει ενώ θα καταγράφονται και υπερωρίες.  Αν υπάρχει αυξημένη ανάγκη στην επιχείρηση και θέλει και ο εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει παραπάνω και να αμείβεται παραπάνω. Απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο αν θέλει ο εργοδότης και δε συμφωνεί ο εργαζόμενος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments