Πολιτική

Καραμανλής: Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Καραμανλής: Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη
Καραμανλής: Ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών στο περιοδικό Forbes μίλησε σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη μέσω των έργων.
Καραμανλής: Ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών στο περιοδικό Forbes μίλησε σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη μέσω των έργων.

Ο Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του στο Forbes αναφέρει τα έργα των υποδομών που ετοιμάζονται. O υπουργός είχε αναφέρει ότι γίνεται έργο προκειμένου να μειωθεί η διάρκεια στην διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα. Είχε δώσει δε διευκρινίσεις σχετικά με τα έργα υποδομών στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Forbes άρθρο του υπουργού υποδομών σχετικά με τα έργα υποδομών, τα οποία έχουν κεντρική θέση στο σχέδιο ανάκαμψης της χώρας κατά την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Καραμανλής:  «Η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης»

Όπως εξηγεί «στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης – στον οποίον είχε βάλει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν ξεσπάσει η πανδημία. Η νέα μας εθνική στρατηγική, είναι η Ελλάδα, από οικονομία παροχής υπηρεσιών, να μετεξελιχθεί σταδιακά σε κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως τα logistics και οι συνδυασμένες μεταφορές».

Επισημαίνει ότι τα έργα αυτά έχουν μεγάλο πολλαπλασιαστή για την οικονομία, λύνουν σοβαρά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και κάνουν καλύτερη την καθημερινή μας ζωή.

Καραμανλής: «Έχει εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων»

«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια που πάντα αποδίδει καρπούς σε βάθος χρόνου. Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009», σημειώνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αφού τονίζει ότι τα έργα αυτά διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, δηλαδή α) έργα κολλημένα εδώ και χρόνια που παίρνουν επιτέλους μπροστά και β) νέα γενιά μεγάλων έργων καταλήγει: «Θέλουμε καλύτερα έργα, που να γίνονται στην ώρα τους, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων. Κι αυτά θέλουμε να είναι απολύτως σαφή σε όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας. γιατί τα έργα υποδομών, σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη».

Τα έργα που θα μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει πρόσφατα για το πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Μεταφορών. Πριν από λίγες μέρες είχε αναφερθεί στα έργα για την γραμμή 4 του μετρό. Ακόμη, έγινε λόγος για το ζήτημα των 300 νέων λεωφορείων που πρόκειται να ενισχύσουν τον ΟΑΣΑ, 40 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός υπουδομών μίλησε στο συνέδριο της Capital Link για τα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, μεταξύ των οποίων ο ΒΟΑΚ και το βόρειο τμήμα του Ε65, αποκαλύπτοντας ότι εντός της εβδομάδας θα σταλεί η σύμβαση για τον Ε65 προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments