Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 26/4: 1.317 νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα 26/4: 1.317 νέες μολύνσεις
Κρούσματα σήμερα 26/4: Αναλυτικά τα στοιχεία από την ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα σήμερα 26/4 είναι και η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Με την επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Ωστόσο ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 1.317 κρούσματα σήμερα και  πως 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 80 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 811 είναι οι διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 1.400 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (26.04.2021), 1317 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.087 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 811 (63.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.050 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 451 (ημερήσια μεταβολή -6.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 470 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 334.436 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα σήμερα 26/4: Υποχρεωτικά από σήμερα τα self tests στο Δημόσιο

Επεκτείνεται από σήμερα (26/4) το υποχρεωτικό μέτρο διενέργειας self test στο Δημόσιο. Ειδικότερα, το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των ΟΤΑ, καθώς και οι ένστολοι και οι δικαστικοί υπάλληλοι που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ιδιότητα και ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας οφείλουν να έχουν κάνει το τεστ.

Διευκρινίζεται ότι:

  • Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο εργασίας του και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του.
  • Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι απασχολούμενοι μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test). Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και τους χορηγείται αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού. Κρούσματα σήμερα 26/4

Κρούσματα σήμερα 26/4: Πρόβλεψη Εξαδάκτυλου για διασπορά το Πάσχα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι το πόση θα είναι αυτή η διασπορά και πως θα αποτυπωθεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς και πόση είναι η καθοδική πορεία που υπάρχει αυτή την στιγμή. «Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι του Πάσχα.

Σχετικά με την ινδική μετάλλαξη υπογράμμισε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή. «Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».

Επεσήμανε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.

Κρούσματα σήμερα 26/4: Ανοίγει την Μεγάλη Τρίτη η πλατφόρμα για τους 30-39

Η πλατφόρμα άνοιξε το Σάββατο (24/4) για τις ηλικίες 50-54 και αύριο, Μεγάλη Τρίτη, θα πάρουν σειρά οι 30-39. Συγκεκριμένα, 1,36 εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν από αύριο να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από την Μεγάλη Τετάρτη. Ο εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα γίνεται αποκλειστικά με εμβόλια της AstraZeneca. Οι υπόλοιπες ηλικίες θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα τέσσερα εμβόλια, δηλαδή ένα εκ των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Σημειώνεται, ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και για τις ηλικίες 40-44 και 45-49. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε επί του θέματος την περασμένη Τετάρτη κατά την τακτική ενημέρωση για τη διαχείριση της πανδημίας: «Δίνεται η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για τους νέους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments