Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 27/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 27/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 27/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (27/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 3.313 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.581 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 418 νέες λοιμώξεις.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες εβδομάδες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 65 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 199 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 193 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 109 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 224 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 443 κρούσματα
  • Νήσων: 39 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 165 κρούσματα
  • Πειραιώς: 209 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 418 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 65.

Κρούσματα σήμερα 27/4: Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την κατάργηση των SMS

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μίλησε για το SMS για τις μετακινήσεις ως ο πλέον αρμόδιος. Ο υπουργός μίλησε και για τα ραντεβού που έχουν κλείσει οι 30 με 39 ετών, για τους οποίους άνοιξε από χθες το βράδυ η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1 όταν ρωτήθηκε για το θέμα των μετακινήσεων με SMS,«είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους. Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δε θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν».

Για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, σημείωσε ότι θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών, είπε ότι από χθες το βράδυ, που άνοιξε λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Σε σχέση με την ηλικιακή ομάδα 45 – 49 ετών, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία με το κανονικό μήνυμα της άυλης συνταγογράφησης, όπου θα αποσταλούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πρώτο και το δεύτερο ραντεβού, το οποίο -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης- «μπορεί να το κάνει κάποιος σε άλλη πόλη εν όψει του καλοκαιριού που θα επιτραπούν κι οι μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments