Διεθνή

Κύπρος: Σε αυστηρό lockdown από σήμερα

Κύπρος: Σε αυστηρό lockdown από σήμερα
Κύπρος: Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 5:00 το πρωί. Αναλυτικά τι ισχύει.

Σε καθολικό lockdown έχει μπει από τις 5:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (27/4) η Κύπρος, σε μια της κυβέρνησης να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 9 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε συζητηθεί το άνοιγμα των σχολείων ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν.

Τι αναστέλλεται από σήμερα:

Με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Κύπρου, έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Επίσης, έχει ανασταλεί η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων, η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, πλην των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων ή επιχειρήσεων πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης όπως καθορίζονται σε σχετικό Διάταγμα.

Ακόμη:

  • Δεν θα λειτουργήσουν γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλων αθλημάτων. Επιτρέπεται η προσωπική εκγύμναση σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση με μέγιστο αριθμό δύο ατόμων.
  • Έχει ανασταλεί η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, όπως και η λειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.
  • Απαγορεύονται όλα τα ομαδικά φροντιστήρια, καθώς και αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 18 ετών. Νοείται ότι, επιτρέπεται η τηλεκπαίδευση καθώς και η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (1+1).

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ έως την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Από τις 10 Μαΐου αίρονται τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα και επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι και χθες. Σημειώνεται όμως ότι σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments