Οικονομία

Οικονομική ενίσχυση: Συνεχίζονται οι δηλώσεις για τις επιχειρήσεις πολιτισμού

Οικονομική ενίσχυση: Συνεχίζονται οι δηλώσεις για τις επιχειρήσεις πολιτισμού
Οικονομική ενίσχυση: Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων για την ένταξή τους στην οικονομική ενίσχυση. Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων είναι υποχρεωτική.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων για την ένταξή τους στην οικονομική ενίσχυση. Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων είναι υποχρεωτική.

Ποιοι πρέπει να κάνουν συμπληρωματική δήλωση

Από Παρασκευή 23 Απριλίου έως και τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού με ΚΑΔ: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2, οι οποίες έχουν υποβάλει στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr που τηρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ένταξης στην οικονομική ενίσχυση της για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, η οποία έχει εγκριθεί από την ΑΑΔΕ (κατόπιν διασταύρωσης φορολογικών στοιχείων*) καλούνται, πέραν της προαναφερόμενης αίτησης, να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά συμπληρωματική αίτηση/υπεύθυνη δήλωση στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr.

Με την εν λόγω αίτηση/υπεύθυνη δήλωση:

α. Αιτούνται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση βάσει του «Προσωρινού Πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19» ή βάσει του «Κανονισμού (ΕΕ)1407/2013 για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας» και β. Δηλώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων της με αριθμ. οικ. 20706/Σ.1771/19-4-2021 (Β’ 1628) ΚΥΑ, κατά περίπτωση.

*Σημείωση: Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν για τυχόν απόρριψή τους από την ΑΑΔΕ μετά τον έλεγχο των προϋποθέσεων του άρθρου 1 της με αριθμ. οικ. 5774/203/5-2-2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 457) ΚΥΑ, από την επιλογή «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» στο πεδίο «ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΑΔΕ» στην υποβληθείσα δήλωσή τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ

Ποιοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση αυτή την εβδομάδα

Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν χιλιάδες δικαιούχοι μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη από δώρα, επιδόματα και παροχές.

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν κατά την περίοδο 26 -30 Απριλίου οι εξής καταβολές: 15 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης 8 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων 5,5 εκατ. ευρώ σε 11.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας. 7 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Θα ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη η πληρωμή των προκαταβολών συντάξεων του Ν. 4778/2021 (και τα αναδρομικά από την ημερομηνία κατάθεσης τις αίτησης απονομής σύνταξης). Για τον αριθμό των δικαιούχων και το συνολικό κονδύλι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments