Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων, Οικοδομοτεχνικών Έργων

e-ΕΦΚΑ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων, Οικοδομοτεχνικών  Έργων
e-ΕΦΚΑ: Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τη Τετάρτη 05/05/2021 η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2021 για τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων και Φεβρουαρίου 2021 της Α.Π.Δ. Δημοσίου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 04/05/2021.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τη Τετάρτη 05/05/2021 η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2021 για τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων και Φεβρουαρίου 2021 της Α.Π.Δ. Δημοσίου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 04/05/2021.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω παράταση δεν αφορά στην καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 29/04/2021.

Πως γίνεται η υποβολή ΑΠΔ

Η υποβολή των Α.Π.Δ. (Κανονικές ή Συμπληρωματικές (εμπρόθεσμες)) Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, τον επόμενο ή μεθεπόμενο (Δημόσιο) μήνα από αυτόν της απασχόλησης, στις ημερομηνίες υποβολής που αναφέρονται στο σχετικό Γενικό Έγγραφο κάθε φορά σε μηνιαία βάση (για το έτος 2020 οδηγίες έχουν δοθεί με το υπ’ αριθμ. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./777/1510530 – 17/12/2019 Γενικό Έγγραφο και για το έτος 2021 οδηγίες έχουν δοθεί με το υπ’ αριθμ. 338446/17.12.2020 Γενικό Έγγραφο).

Κατ’ εξαίρεση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. με ψηφιακό – μαγνητικό μέσο ή σε έντυπη μορφή στο αρμόδιο Υποκατάστημα Μισθωτών ΕΦΚΑ από τους εργοδότες που:

  • Είναι Διαχειριστές κτιρίων (Πολυκατοικίες κλπ)
  • Εκτελούν Δημόσια οικοδομοτεχνικά έργα με αυτεπιστασία ή με ανάθεση, οι οποίοι απασχολούν μέχρι και τρεις εργαζόμενους
  • Εκτελούν Ιδιωτικά οικοδομικά και τεχνικά έργα με αυτεπιστασία

Ηλεκτρονικά πλέον η αίτηση χορήγησης άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων και Πιστωτικών Ιδρυμάτων Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και της διευκόλυνσης των συναλλαγών των οφειλετών με τον Φορέα, τέθηκε σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων», η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα με την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης, την υποβολή από τον οφειλέτη αίτησης χορήγησης άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων/Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Με τη νέα υπηρεσία η αίτηση για άρση κατάσχεσης πραγματοποιείται άμεσα, με ηλεκτρονικό τρόπο και παύει η αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας του οφειλέτη στις περιφερειακές υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο. καθώς πλέον αρκεί η επιλογή του σχετικού πλαισίου επιλογής που έχει ενσωματωθεί στην ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης. Ο οφειλέτης, δηλαδή, εφόσον υπάρχουν ενεργές κατασχέσεις εις βάρος του ή/και συνυπόχρεων προσώπων, θα μπορεί με ένα «κλικ» μέσω διαδικτύου να αιτηθεί και την άρση αυτών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άρσης επί κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων είναι αφενός η υπαγωγή της οφειλής σε καθεστώς ρύθμισης και η εξόφληση της α΄ δόσης αυτής και αφετέρου η υποβολή σχετικής αίτησης από τον οφειλέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments