Πολιτική

Ηλιόπουλος: H Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο

Ηλιόπουλος: H Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο
Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για τα μέτρα που έχει λάβει.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας. O εκπρόσωπος Τύπου είχε αναφέρει πως δεν αρκεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μέτρα οικονομικής ανακούφισης. Ακόμη, σε παλιότερες δηλώσεις του είχε προτείνει να ανοίξει η εστίαση για την αποφυγή των κορωνοπάρτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο στην πανδημία, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία λογική». Συνέχισε δε λέγοντας πως «την ώρα που ο κ. Πιερρακάκης δήλωνε στον ΑΝΤ1 πως είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των SMS, ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε στο ΣΚΑΪ πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να καταργηθούν».

Ηλιόπουλος: “Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη παίζουν με τα νεύρα των πολιτών”

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «οι πολίτες, μετά από 6 μήνες ενός ιδιότυπου και αποτυχημένου lockdown, παρακολουθούν καθημερινά τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη να αλληλοδιαψεύδονται και να παίζουν με τα νεύρα τους».

Προσθέτει ότι «η ανοησία του SMS για να πάει κάποιος έναν περίπατο έχει απαξιωθεί, δεν προσφέρει πλέον τίποτα παρά μόνο τη συντήρηση μίας κουλτούρας ελέγχου και οφείλει να καταργηθεί άμεσα». «Εκτός εάν», σχολιάζει, «η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 15 Μαΐου, που θα καταργηθεί αναγκαστικά λόγω του ανοίγματος του τουρισμού».

Ηλιόπουλος: «Το ιδιότυπο lockdown της κυβέρνησης καταρρέει κάθε μέρα στους χώρους εργασίας «

Σημείωσε ότι «το ιδιότυπο lockdown της κυβέρνησης καταρρέει κάθε μέρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που είναι οι πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης». Τόνισε πως ο ΠΟΥ λέει ότι έχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας, και «ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη στήριξη του συστήματος υγείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Ο κ. επισήμανε ότι την αξιωματική αντιπολίτευση δεν την ικανοποιεί ο τρόπος που γίνεται το άνοιγμα της εστίασης «γιατί δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο με μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων»: «Με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή μέρους του, δηλαδή, και ένα επιπλέον σχήμα τύπου 120 δόσεων, και με στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τουλάχιστον για 6 μήνες, για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας». Υπογράμμισε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ «ότι λάθος κάναμε που ζητούσαμε το άνοιγμα της εστίασης γιατί δεν το ενέκριναν οι ειδικοί», για να σχολιάσει: «Μάλλον στο ενδιάμεσο βγήκε κάποια νέα επιστημονική μελέτη και τώρα η κα Πελώνη τη διαβάζει για να κατανοήσει τι θα πρέπει να μας απαντήσει… ».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments