Ειδήσεις

Βραζιλία: Μειώνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι από κορωνοϊό

Βραζιλία: Μειώνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι από κορωνοϊό
Βραζιλία: Τα περιστατικά μολύνσεων έχουν μειωθεί μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, όπως και οι θάνατοι και οι νοσηλείες από κορωνοϊό.

Η επιδημιολογική εικόνα της Βραζιλίας οδεύει προς ισορροπία, καθώς παρατηρήθηκε μείωση των νοσηλειών και των θανάτων από κορωνοϊό μετά από τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Βραζιλία είχε αρνηθεί να εγκρίνει την εισαγωγή του εμβολίου Sputnik V στην εμβολιαστική της εκστρατεία, με τη Ρωσία να ανταπαντά κάνοντας μήνυση στην ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας Anvisa, κατηγορώντας τη για συκοφαντία και διασπορά ψευδών πληροφοριών.

«Τα περιστατικά μολύνσεων έχουν τώρα μειωθεί μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ οι νοσηλείες και ο αριθμός των θανάτων μειώνονται επίσης. Αυτά είναι καλά νέα και ελπίζουμε ότι η τάση αυτή, θα συνεχιστεί» δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ περιέγραψε την σοβαρή κατάσταση που βίωσε η Βραζιλία, η οποία ξεπέρασε τους 400.000 θανάτους, κατακτώντας τη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ.

«Από τις αρχές Νοεμβρίου, η Βραζιλία βίωσε μία σκληρή κρίση με αυξανόμενο αριθμό περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, αυξημένο αριθμό νοσηλειών και θανάτων, συμπεριλαμβανομένων και νεότερων σε ηλικία ανθρώπων. Στη διάρκεια του Απριλίου, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, κάλυψαν σχεδόν, το σύνολο των δυνατοτήτων τους, στη χώρα» δήλωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Μαρσέλου Κεϊρόγκα κάλεσε σήμερα, άλλες χώρες να μοιραστούν με τη Βραζιλία, δόσεις εμβολίων κατά της COVID-29 που σπανίζουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο ίδιος, στη διάρκεια μιας σημερινής ενημέρωσης του ΠΟΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments