Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Στον ανακριτή με βαρύ κατηγορητήριο

Μένιος Φουρθιώτης: Στον ανακριτή με βαρύ κατηγορητήριο
Μένιος Φουρθιώτης: Στον ανακριτή με βαρύ κατηγορητήριο θα οδηγηθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με δυο συγκατηγορούμενούς του μετά από την προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν.
Μένιος Φουρθιώτης: Στον ανακριτή με βαρύ κατηγορητήριο θα οδηγηθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με δυο συγκατηγορούμενούς του μετά από την προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, μετά από την προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν, θα οδηγηθούν στον ανακριτή το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ μαζί τους θα είναι και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων. Ο παρουσιαστής κατηγορείται για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα και οι δύο φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων στο σπίτι του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Οι συγκατηγορούμενοι «καίνε» τον Φουρθιώτη

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων έχουν δώσει το «στίγμα» των όσων θα υποστηρίξουν ενώπιον του ανακριτή ήδη από όσα είπαν στους αστυνομικούς. Ο 42χρονος και 48χρονος υποστηρίζουν ότι ο παρουσιαστής τούς είχε ζητήσει να τον συνοδεύουν για ασφάλεια. «Μας ζήτησε να είμαστε σχεδόν όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει ‘Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους… Μου έκαναν ζημιά’, εννοώντας τα άτομα που του έκαναν τα χτυπήματα σπίτι του».

Έρευνα και για άλλες εικονικές επιθέσεις

Στη δικογραφία σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές και σε άλλα περιστατικά που αφορούν τη συμπεριφορά του προς τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του. Μεταξύ άλλων, οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν αναφέρει στην υπηρεσία τους ότι ήταν παρόντες σε διαπληκτισμούς του Μένιου Φουρθιώτη με υπαλλήλους ζαχαροπλαστείων και καταστημάτων εστίασης.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του 35χρονου Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο και στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν –με στόχο ένα …εγκαταλελειμμένο ΙΧ –  μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της ΕΛΑΣ. Προκειμένου να εξετασθεί  αν κι αυτές ήταν σκηνοθετημένες όπως αναδείχθηκε με αυτές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην κατοικία (πυροβολισμοί με καλάσνικοφ και με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού) προκειμένου να του δοθεί   αστυνομική  προστασία.

Η έρευνα  για αυτούς του εμπρησμούς φέρεται να υποβοηθείται από τα δεδομένα που μπορεί να αντληθούν από τις συσκευές κινητών του 35χρονου παρουσιαστή   αλλά και με βάση την  αναφορά ενός ποινικού που συνελήφθη για την τωρινή μεθόδευση.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι  «ο Μ. Φουρθιώτης μας είχε ζητήσει στο παρελθόν να του βρούμε ατομα να κάνει άλλες παρόμοιες ενέργειες». Ωστόσο κύριο ενδιαφέρον αποτελεί κι η διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη ότι είχε ενημερωθεί ότι ο 35χρονος συλληφθείς παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αλλά κι ενός ακόμη δημοσιογράφου που δεν γνωρίζει το όνομα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες   η εν λόγω πληροφόρηση προέρχεται από πρώην συνεργάτη του Μ. Φουρθιώτη που επικαλείται πληροφόρηση από άτομο που φέρεται να είχε συναντήσει προσφάτως  στην  περιοχή του Πειραιά.

Με τα στελέχη της  ΕΛΑΣ να επισημαίνουν ότι «φαίνεται προς το παρόν δύσκολο να τεκμηριωθεί   αυτός ο σχεδιασμός. Όμως   εκτιμούμε ότι οι δύο προσφάτως συλληφθέντες για την διπλή επίθεση στο σπιτι του στον Διόνυσο αλλά και για τους  πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ  στην Ερυθραία δεν έχουν την εμπειρία ώστε να  προχωρήσουν   αυτοί σε συμβόλαιο θανάτου».

Επίσης ήδη ερευνήθηκε ,χωρίς επιβεβαίωση , αν μπορεί οι δυο συλληφθέντες ποινικοί (ΣΣ μέσω του δικηγόρου τους κ Κωνσταντίνου Γώγου αρνούνται κάθε κατηγορία )  να συμμετείχαν στην καταγγελλόμενη εισβολή στο γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση όπου ο τελευταίος μίλησε για «παρουσία μπράβων».

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν περιγράψει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους έβαζε να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το κανάλι που εργάζεται, τους χρησιμοποιούσε ως οδηγούς, λέγοντας ότι έχει προβλήματα υγείας, και ότι έβαζε φίλους του στα υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας. Σε άλλους αστυνομικούς της συνοδείας του μιλούσε και φερόταν άσχημα και έλεγε πως θα τους αναφέρει στον διοικητή. Συγκεκριμένα:

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμός του Μένιου Φουρθιώτη με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού, λοιπών παρευρισκομένων ατόμων.
  • Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι.
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του, προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για τη συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί, παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και, παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδoτος.
  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments