Ελλάδα

Οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς – Το καλοκαίρι η ανοσία της αγέλης

Οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς – Το καλοκαίρι η ανοσία της αγέλης
H ζήτηση των ραντεβού για εμβολιασμό ήταν τόσο αυξημένη, σε σημείο που η κυβέρνηση άνοιξε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας κινείται με ταχείς ρυθμούς, καθώς πλέον τη σκυτάλη του εμβολιασμού πήραν οι ηλικιακές  κατηγορίες 30-39 και 40-44 ετών.

Μάλιστα, η ζήτηση των ραντεβού για εμβολιασμό ήταν τόσο αυξημένη, σε σημείο που η κυβέρνηση άνοιξε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών. «Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

  • Στην ομάδα 30 – 39, από την Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν κλειστεί 120.000 ραντεβού ενώ 12.000 νέοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.
  • Στην ομάδα 40 – 44, από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα είχαν κλειστεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι περισσότερα από 45.000 ραντεβού και οι πρώτοι 500 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Επιπλέον, το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 45-49 ετών, οι οποίοι μπορούν να διαλέξουν το εμβόλιο που επιθυμούν.

Ελλάδα κορωνοϊός

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι για άτομα που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Οι κατάκοιτοι θα λάβουν το εμβόλιο, εφόσον το επιθυμούν, κατ’ οίκον. Γι’ αυτό θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη. Στις περιπτώσεις αυτές είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο. Από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επαρκής δοσολογία και του εμβολίου Johnson & Johnson που έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι μίας δόσης», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Το καλοκαίρι έρχεται η ανοσία

Με τους εμβολιασμούς να τρέχουν, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το καλοκαίρι πιθανότατα η χώρα θα έχει κατακτήσει την ανοσία της αγέλης.

«Καταρχάς έχουμε τους εμβολιασμούς που έχουν επιταχυνθεί.. έχουμε ήδη κάποιους που έχουν ανοσία λόγω ασθένειας.. άρα την ανοσία της αγέλης για το καλοκαίρι, θα την πετύχουμε», τόνισε ο Kαθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Με τη σειρά της η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι είμαστε στο στάδιο της αποκλιμάκωσης, ωστόσο αυτό θα συμβεί με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

«Πιστεύω ότι προς το τέλος Ιουνίου και μέχρι αρχές Ιουλίου, θα έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Εκτιμώ ότι θα έχει εμβολιαστεί το 50-60% του ενήλικου πληθυσμού», υπογράμμισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments