Τεχνολογία

Disaster Girl: Το διάσημο meme πωλήθηκε έναντι $500.000

Disaster Girl: Το διάσημο meme πωλήθηκε έναντι $500.000
Disaster Girl: Η κοπέλα είναι πλέον 21 χρονών και μίλησε για την πώληση της εικόνας.

Εάν χρησιμοποιεί κανείς το διαδίκτυο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει αυτήν τη φωτογραφία. Το «Disaster Girl» meme έγινε γνωστό όταν η 4χρονη τότε Zoe Roth είχε πάει μαζί με τον πατέρα της να παρακολουθήσουν μία ελεγχόμενη καύση κτιρίου από την πυροσβεστική για την εκκαθάριση ενός οικοπέδου, στην Mebane της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Εκείνος τράβηξε αυτή τη φωτογραφία, η οποία έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου. Η εικόνα πωλήθηκε ως NFT έναντι 180 Ethereum (περίπου $500.000) σε ένα συλλέκτη με το όνομα @3FMusic.

Η Zoe είναι πλέον 21 χρονών και δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αποπληρώσει τα φοιτητικά της δάνεια και τα υπόλοιπα θα τα δωρίσει σε αγαθοεργίες. Το NFT έχει ένα κώδικα που θα επιτρέψει στους Roths να κρατήσουν τα πνευματικά δικαιώματα και να παίρνουν το 10% των κερδών από μελλοντικές πωλήσεις.

«Οι άνθρωποι που είναι σε memes που γίνονται viral είναι βέβαια κάτι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το internet κράτησε την εικόνα μου και τη διατήρησε viral, τη διατήρησε σχετική, είναι τόσο τρελό για μένα. Είμαι υπερ-ευγνώμων για αυτήν την εμπειρία», δήλωσε η ίδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments