Διεθνή

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Γερμανία: Η πλατφόρμα «μετρούσε» παραπάνω από 400.000 μέλη.

Η γερμανική αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο δίκτυο παιδική πορνογραφίας στο Darknet, το οποίο υπολογίζεται ότι είχε παραπάνω από 400.000 μέλη.

Σημειώνεται ότι η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς πρόσφατα μία μεγάλη διεθνής επιχείρηση της Ιντερπόλ κατάφερε να σώσει 500 άτομα, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, που είχαν πέσει θύματα trafficking. Ακόμα, τα στοιχεία στη χώρα μας σχετικά με την παιδική κακοποίηση είναι σοκαριστικά, σύμφωνα με τον απολογισμό του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η πλατφόρμα στο Darknet ονομάζεται «BOYSTOWN» και υπάρχει από το 2019, με την αστυνομία να φτάνει στην εξάρθρωση του κυκλώματος στα μέσα Απριλίου.

Οι αστυνομικές αρχές αφιέρωσαν πολλούς μήνες ερευνώντας εξονυχιστικά την υπόθεση και τελικά ακολούθησαν συλλήψεις τριών Γερμανών.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα υπό το συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ακολούθησε και η σύλληψη ενός άλλο ατόμου που μένει στην Παραγουάη και  αποτελεί αντικείμενο διεθνούς εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου θα πρέπει να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

«Η πλατφόρμα είχε διεθνή εμβέλεια και εξυπηρετούσε στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της», κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος πολύ μικρών παιδιών/

Για τους τρεις από τους τέσσερις, ηλικίας αντίστοιχα 40, 49 και 58 ετών, υπάρχουν υποψίες «ότι ήταν οι διαχειριστές της πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας». Πέραν της διαχείρισης του δικτύου, ήταν επίσης αρμόδιοι «παρακολούθησης πελατών», διευκρινίζει η αστυνομία.

Ο τέταρτος, ένας άνδρας ηλικίας 64 ετών, είναι ύποπτος ότι ήταν ένας από τους πιο ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας και ότι είχε αναρτήσει περισσότερα από 3.500 μηνύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments