Πολιτική

Σταμπουλίδης: Δεν έχουν αρθεί τα μέτρα

Σταμπουλίδης: Δεν έχουν αρθεί τα μέτρα
Σταμπουλίδης: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου μίλησε σχετικά με την εστίαση και κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα κατά του ιού.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως στα μέσα του μήνα πρόκειται να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο βασικός κανόνας για το άνοιγμα είναι η τήρηση των αποστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «Δεν έχουν αρθεί τα μετρά, υπάρχουν, απλά έχουμε κερδίσει λίγο υγειονομικό χώρο και έτσι μπορεί και λειτουργεί  λίγο η οικονομία».

Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα

Ο κ. Σταμπουλίδης κάλεσε, επίσης, τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της εστίασης να σεβαστούν τα μέτρα, ενώ επεσήμανε ότι αργότερα εφόσον διευρυνθεί το τείχος ανοσίας κάποια μέτρα θα αρθούν.

Σταμπουλίδης: «Το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα»

Όπως τόνισε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί. Σημειώνεται πως ο κος Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δε αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ). «Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.

Σταμπουλίδης: «Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες»

Σχετικά με τα self tests, «είναι στη διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».

Όσο για την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self tests αλλά και για ένα από τα δύο self tests την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

Ερωτηθείς για τους γάμους και τις δεξιώσεις, τόνισε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments