Διεθνή

Φάουτσι ΗΠΑ: Τι είπε για τον εμβολιασμό των εφήβων

Φάουτσι ΗΠΑ: Τι είπε για τον εμβολιασμό των εφήβων
Φάουτσι ΗΠΑ: Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου μίλησε σε συνέντευξη του για τον εμβολιασμό των εφήβων, ο οποίος θα γίνει πολύ σύντομα.

Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer. Ο ίδιος είχε πει πως πρέπει να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις μετά τον εμβολιασμό. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εγκρίνει εκτάκτως το νέο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού της Pfizer για έφηβους 12 με 15 ετών σε «λίγες ημέρες», όπως επιβεβαιώνει ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι.

“Πιστεύω πως θα γίνει σύντομα o εμβολιασμός των εφήβων”

«Πιστεύω πως θα γίνει σύντομα», δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC. «Δεν θα ήθελα να προκαταβάλω τον FDA, αλλά πιστεύω πως θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο».

Ο CEO της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη πως αναμένει μια ανακοίνωση «σύντομα». Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως σκοπεύει να καταθέσει συμπληρωματική αίτηση για εμβόλιο σε παιδιά 2 έως 5 ετών, ενώ για τα παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών αναμένεται ως τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου για παιδιά.

Σχετικά με τα νέα εμβολιαστικά κέντρα στις ΗΠΑ

Αν ο FDA δώσει την άδεια, τότε είναι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών που θα συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να εκδώσει συστάσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να χορηγείται το εμβόλιο στους εφήβους. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της εμβολιαστικής προσπάθειας στην Αμερική, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες από τις ευπαθείς ομάδες έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση στη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη πως, εφόσον εγκριθεί, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «κινητοποιηθούν προκειμένου να δημιουργήσουν 20.000 κέντρα σε όλη τη χώρα, έτοιμα να εμβολιάσουν εφήβους».

Όπως είπε ο πρόεδρος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μεταφέρει εμβόλια απευθείας στους παιδιάτρους και οι έφηβοι θα κάνουν την πρώτη τους δόση σε διάφορα σημεία, ακόμη κι αν βρίσκονται «εν κινήσει αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments