Οικονομία

Ομόλογο: Πάνω από 20 δισ. οι προσφορές

Ομόλογο: Πάνω από 20 δισ. οι προσφορές
Ομόλογο: Πάνω από 20 δις. ευρώ ξεπέρασαν οι προσφορές την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου .
Ομόλογο: Πάνω από 20 δις. ευρώ ξεπέρασαν οι προσφορές την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου .

Πάνω από 20 δις. ευρώ ξεπέρασαν οι προσφορές την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου . Συγκεκριμένα, η αρχική καθοδήγηση για την απόδοση του πενταετούς τίτλου βρισκόταν στο 0,28%, αλλά βελτιώθηκε στη ζώνη του 0,20%. Η σημερινή έξοδος στις αγορές είναι η τρίτη κατά σειρά .

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρα άνοιξε το το βιβλίο προσφορών για την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ανέθεσε την κοινοπρακτική έκδοση του νέου ομολόγου στις τράπεζες Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale. Η έξοδος αυτή στις αγορές είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών έχει αντλήσει 6 δισ. ευρώ με χαμηλά επιτόκια από τα 10 έως 12 δισ. ευρώ που είναι ο αρχικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για το σύνολο της χρονιάς. Προηγήθηκε στις 17 Μαρτίου η έκδοση του 30ετούς ομολόγου λήξεως Ιανουαρίου 2052 με επιτόκιο 2,75%, όπου το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

Στα 26 δισ. ευρώ οι προσφορές από την προηγούμενη έξοδο

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε νωρίτερα με το αρχικό quidance για το επιτόκιο στο MS+160 μονάδες βάσης. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε με το αρχικό guidance σε ό,τι αφορά το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή πέριξ του 2%. Το επιτόκιο υποχώρησε πέριξ του 1,8%, ενώ αναμένεται το τελικό επιτόκιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό δημόσιο βγήκε στις αγορές με 30ετή ομόλογα. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά είναι ιδιαίτερα θετικό.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου είχε ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την νέα έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σημείο 19 του προοιμίου, την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, σε άυλη μορφή, σταθερού επιτοκίου, όπως αυτό θα προκύψει από βιβλίο προσφορών, διάρκειας 10 ετών (το «Ομολογιακό Δάνειο» και τα «Ομόλογα»), το οποίο διέπεται από τους όρους που περιλαμβάνονται αναλυτικά στο Πληροφοριακό Δελτίο και συγκεκριμένα υπό την ενότητα “Terms & Conditions of the Notes” του τελευταίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments