Πολιτική

Γιαβούζ Σελίμ Κιράν: «Δεν γίνονται αποδεκτές οι πιέσεις στους ομογενείς μας»

Γιαβούζ Σελίμ Κιράν: «Δεν γίνονται αποδεκτές οι πιέσεις στους ομογενείς μας»
Γιαβούζ Σελίμ Κιράν: Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και επιμένει ότι υπάρχει πίεση στην «τουρκική μειονότητα».

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας παραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα και επιμένει ότι υπάρχει πίεση πάνω στην «τουρκική μειονότητα». Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και αρμόδιος για τις μειονότητες έχει έρθει στην Ελλάδα ως «απάντηση» της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Με απανωτές αναρτήσεις από τη Θεσσαλονίκη, ενημερώνει για την πορεία της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υφυπουργός δήλωσε από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται: «στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας και τους θρησκευτικούς αξιωματούχους. Είναι απαράδεκτες οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, γλώσσας και προσευχής των ομογενών μας. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες διατηρούν την ταυτότητα και την θρησκεία τους».

Γιαβούζ Σελίμ Κιράν: «Δεν γίνονται αποδεκτές οι πιέσεις στους ομογενείς μας»

Γιαβούζ Σελίμ Κιράν: «Δεν γίνονται αποδεκτές οι πιέσεις στους ομογενείς μας»

Δείτε σχετική ανάρτησή του στο Twitter

Μέσα σε λίγες ώρες ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης. Αφού αναχώρησε από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται και το μουσείο του Κεμάλ, ο Κιράν επισκέφθηκε το Γενί Τζαμί, το Αλατζά Ιμαρέτ και κατέληξε στα Κάστρα.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στο Γενί Τζαμί

Εκεί απόλαυσε τη θέα της πόλης από τον Πύργο Τριγωνίου και εν συνεχεία περπάτησε μερικές εκατοντάδες μέτρα παράλληλα με τα Κάστρα. Κι ενώ ορισμένοι νόμιζαν πως ίσως έμπαινε στη Μονή Βλατάδων, που ήταν στον δρόμο του, την προσπέρασε. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται ένα μισογκρεμισμένο και καμένο κτίριο. Αυτό στο παρελθόν ήταν Οθωμανικός Μεντρεσές (ιεροδιδασκαλείο). Εκεί ο Κιράν άρχισε να περπατά στα χαλάσματα, θέλοντας προφανώς να τονίσει την ιστορία του μέρους και να καταγραφεί η επίσκεψή του από τις κάμερες που βρίσκονταν εκεί.

Ο Τούρκος υφυπουργός θα μείνει και αύριο στην Ελλάδα και θα επισκεφθεί περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα αναχωρήσει για το Διδυμότειχο, όπου θα επισκεφτεί το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, που βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης μετά την πυρκαγιά του 2017, και στη συνέχεια θα επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments