Ελλάδα

Ζαούτης: Φτάνουμε κοντά στο τέλος για την επιστροφή στην κανονικότητα, λίγη ακόμα προσοχή

Ζαούτης: Φτάνουμε κοντά στο τέλος για την επιστροφή στην κανονικότητα, λίγη ακόμα προσοχή
Ζαούτης: Δήλωσε «επιφυλακτικά αισιόδοξος», υπογραμμίζοντας πως πολύ πιθανό να βαδίσουμε στα χνάρια του Ισραήλ και της Αγγλίας, δηλαδή θα υπάρξει μία μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνιας και της Μέλος της Επιτροπής, μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Ζαούτης φάνηκε επιφυλακτικά αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών της χώρας, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση στις εισαγωγές και την καταγραφή των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ωστόσο εκτιμάει πώς η αύξηση των self test θα αποκαλύψει την ύπαρξη πολλών κρουσμάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σήμερα με τις 3.421 νέες λοιμώξεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο.

«Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση τουλάχιστον στις εισαγωγές και τα κρούσματα συγκριτικά με τις προηγούμενες βδομάδες. Βλέπουμε περισσότερα τεστ που είναι πολύ καλό, τα self test θα μας δείξουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει μειωθεί λιγάκι», δήλωσε ο κ. Ζαούτης στην εκπομπή LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου.

Lockdown Ελλάδα

«Οι απώλειες δυστυχώς είναι η ουρά από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που είδαμε πριν 2-3 βδομάδες. Εύχομαι να δούμε μείωση και σε αυτόν τον δείκτη», ανέφερε αρχικά σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα και τους εμβολιασμούς δήλωσε «επιφυλακτικά αισιόδοξος», υπογραμμίζοντας πως πολύ πιθανό να βαδίσουμε στα χνάρια του Ισραήλ και της Αγγλίας, δηλαδή θα υπάρξει μία μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

«Έχουμε παραδείγματα από άλλα κράτη που έχουν φτάσει σε συγκεκριμένο επίπεδο εμβολιασμού και βιώνουν μερική επιστροφή στην κανονικότητα. Έχουμε το παράδειγμα από Ισραήλ και Αγγλία. Θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί και με εμάς», τόνισε συγκεκριμένα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε… φτάνουμε κοντά στο τέλος για την επιστροφή στην κανονικότητα, λίγη ακόμα προσοχή», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments