Τεχνολογία

Starlink: Νέα έρευνα για το δορυφορικό διαδίκτυο

Starlink: Νέα έρευνα για το δορυφορικό διαδίκτυο
Starlink: Νέα έρευνα γίνεται αυτή τη στιγμή σχετικά με την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου που πρόκειται να προσφέρει ο Έλον Μασκ.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες η Starlink θα προσφέρει το δορυφορικό της Internet. Η νέα μορφή αυτή για το διαδίκτυο είναι αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Ήδη η Space X έχει στείλει τους δορυφόρους προκειμένου να φτιάξει ένα μεγάλο δίκτυο που θα προσφέρει δορυφορικό ίντερνετ.

Παρόλα αυτά έχουν γεννηθεί ερωτήματα σχετικά με τις ταχύτητες που θα προσφέρει. Πρόσφατη έρευνα από την Ookla δείχνει ότι δεν παίρνουν όλοι τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης που διαφημίζει η Starlink.

Η έρευνα για το δορυφορικό ίντερνετ

H Ookla είναι εκείνη που αναλαμβάνει να κάνει το γνωστό speed test στις ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων και ανέλαβε να πραγματοποιήσει ένα αντίστοιχο συγκριτικό τεστ μεταξύ των επίγειων συνδέσεων και των ταχυτήτων που μπορεί να προσφέρει το δορυφορικό Internet της Starlink στις ΗΠΑ.

Τα συμπεράσματα της Ookla δείχνουν ότι έχει μεγάλη σημασία η γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος. Από εκεί εξαρτάται το πόσο γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης θα έχει στο δορυφορικό Internet. H σύγκριση έγινε μεταξύ του Internet της Starlink και εκείνου που προσφέρουν οι σταθερές συνδέσεις, με το αποτέλεσμα να δείχνει ότι ορισμένες περιοχές είχαν καλύτερες ταχύτητες από άλλες.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες, οι σταθερές γραμμές έδειξαν καλύτερες ταχύτητες από το δορυφορικό Internet. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε συγκρίσεις αντίστοιχες και στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Starlink έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συνδέσει στο Internet όχι μόνο τις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και κινούμενα οχήματα.

Άνοιξαν οι παραγγελίες για την Ελλάδα

Με την εισαγωγή της διεύθυνσής σας (στα ελληνικά μάλιστα) στην αρχική σελίδα της Starlink μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται. Όπως είχε γράψει πρώτο το Money Review ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του συνδέεται με τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου διαδικτύου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments