Αθλητισμός

Νεϊμάρ Γαλλία: Ανανέωσε με την Παρί μέχρι το 2025

Νεϊμάρ Γαλλία: Ανανέωσε με την Παρί μέχρι το 2025
Νεϊμάρ Γαλλία:Στην Παρί θα παραμείνει ο Βραζιλιάνος άσος μέχρι το 2025, καθώς τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας και ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Παραμένει στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Νεϊμάρ μέχρι το 2025. Να θυμίσουμε ότι ο βραζιλιάνος άσος έδωσε σύνθημα ανατροπής και πρόκρισης στον τελικό του Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Πιο συγκεκριμένα, Παρί και Νεϊμάρ έδωσαν τα χέρια μετά τις διαπραγματεύσεις και υπέγραψαν το νέο συμβόλαιο του βραζιλιάνου άσου. Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής οι Γάλλοι έγραφαν ότι ο Νεϊμάρ ήταν πολύ κοντά στην ανανέωση με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα δημοσιεύματα

Η Equipe είχε ενημερώσει από την Παρασκευή (7/5) ότι το Σάββατο (8/5) θα μπουν και οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, πράγμα που συνέβη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρομάνο σύντομα θα υπάρξει και η ανακοίνωση από την Παρί.

Ο Νεϊμάρ θα λαμβάνει τη σεζόν ένα ποσό κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ, συν τα όποια μπόνους. Μάλιστα, το deal περιλαμβάνει και τεράστιο μπόνους σε περίπτωση που οι Παριζιάνοι φτάσουν στην κατάκτηση του Champions League.

Οι προσπάθειες της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα τον τελευταίο χρόνο και ο πρόεδρός της Τζοάν Λαπόρτα ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, προσπάθησαν να κάνουν το κόλπο γκρόσο με την επιστροφή του Νεϊμάρ στην Βαρκελώνη. Όμως, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας έδωσε μάχη για να πείσει τον 29χρονο Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να παραμείνει και μετά τη λήξη του συμβολαίου του (2022) και τελικά το πέτυχε.

Υπενθυμίζεται πως η Παρί έκανε δικό της τον “Νέι” το καλοκαίρι του 2017 δαπανώντας το ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ και πληρώνοντας τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, με τον Βραζιλιάνο διεθνή μεσοεπιθετικό να μετράει έκτοτε 85 γκολ σε 112 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του Παρισιού.

Λίγα λόγια για τον βραζιλιάνο άσο

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 11 του, από την Σάντος το 2003. Την επόμενη χρονιά, το ταλέντο του εκτιμήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης και πέρασε επιτυχημένα δοκιμαστικά τεστ από τον ισπανικό σύλλογο, για να μεταγραφεί εκεί, όμως η ομάδα του, τον πλήρωσε και τον κράτησε στις ακαδημίες της. Το 2009, μετά από πέντε χρόνια στις ακαδημίες, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Από τότε έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, την τεχνική του κατάρτιση, τις ντρίμπλες του και την ταχύτητά του.

Στα 17 του, στις 7 Μαρτίου 2009 έκανε την πρώτη του εμφάνιση, όπου αγωνίστηκε τα τελευταία 30 λεπτά απέναντι στην Οέστε. Την επόμενη εβδομάδα πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στην ομάδα Μοζί Μιρίμ . Ένα μήνα αργότερα πέτυχε το καθοριστικό γκολ της νίκης με 2-1 ενάντια στην Παλμέιρας. Τελικά, τελείωσε την πρώτη του σεζόν με 48 εμφανίσεις και 12 γκολ.

Η εντυπωσιακή του πορεία

Το 2010 συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία και στις 15 Απριλίου σκόραρε 5 φορές σε έναν αγώνα απέναντι στην ομάδα της Γκουαρανί στο Βραζιλιάνικο κύπελλο. Στο κύπελλο εκείνη την σεζόν σκόραρε συνολικά 14 φορές σε 19 αγώνες και κατέκτησε με την ομάδα του το τρόπαιο νικώντας την Σάντρο Αντρέ στον τελικό και κερδίζοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Παρά τις δυο πρώτες, άκρως επιτυχημένες σεζόν όπου τελείωσε με την εξαιρετική στατιστική τερμάτων 42 γκολ σε 60 αγώνες, προβλήματα εμφανίστηκαν γύρω από το όνομα του που αφορούσαν αρχικά ένα θέατρο που έκανε ότι χτυπήθηκε από αντίπαλο ποδοσφαιριστή αντί να συνεχίσει την πορεία του με την μπάλα και την ανυπακοή που έδειξε στον προπονητή του όταν αυτός αρνήθηκε να χτυπήσει ο Νεϊμάρ το πέναλτι αλλά ένας άλλος συμπαίκτης του.

Το 2011, συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του, κατακτώντας με την ομάδα του το Κόπα Λιμπερταδόρες. Στον τελικό η ομάδα του κέρδισε με 2-1 την Πενιαρόλ, όπου και άνοιξε το σκορ και κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του αγώνα.  Στις 5 Φεβρουαρίου 2012, όταν έγινε 20 χρόνων, σκόραρε το 100ο του γκολ ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κατά της Παλμέιρας. Ήδη, η εφημερίδα Γκάρντιαν τον κατέταξε στην θέση #10 από τους καλύτερους 100 ποδοσφαιριστές του 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments