Ελλάδα

Συμπτώματα Astrazeneca: Τι δείχνει για το ανοσοποιητικό σας ο πυρετός την πρώτη μέρα

Συμπτώματα Astrazeneca: Τι δείχνει για το ανοσοποιητικό σας ο πυρετός την πρώτη μέρα
Συμπτώματα Astrazeneca: Με τους εμβολιασμούς να προχωρούν αξίζει να αναφερθούν τα συμπτώματα που εμφανίζονται την πρώτη μέρα.

Πολλά έχουν ακουστεί για τα συμπτώματα του εμβολίου Astrazeneca. Αξίζει να αναφερθεί πως και η Ματίνα Παγώνη είχε μιλήσει σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ακόμη, η ίδια έχει πει πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορέσει να έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας.

Ακόμη, το εμβόλιο αυτό, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση πρόκειται να σταματήσει να παραδίδει εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, η Κομισιόν και η φαρμακευτική εταιρεία έχουν φτάσει στα δικαστήρια λόγω καθυστέρησης στην παράδοση των δόσεων.

Τι ισχύει για τον πυρετό

Μεταξύ όλων αυτών που έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι και τα συμπτώματα. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πυρετός μετά την πρώτη μέρα δείχνει ότι το ανοσοποιητικό ανταποκρίνεται, ενώ η απουσία του ότι ο οργανισμός δεν χτίζει αντισώματα. Μεγάλος μύθος.

Οι επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τους γιατρούς των social media τονίζουν αφενός ότι η αντίδραση είναι θέμα οργανισμού και όχι ηλικίας, αφετέρου ότι τα συμπτώματα ή η απουσία τους δεν έχουν σχέση με τα αντισώματα που δημιουργούνται.

Τα άλλα συμπτώματα

Οπότε είτε κάνετε πυρετό μετά το εμβόλιο, είτε όχι μην ανησυχήσετε. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ένα επιπλέον βάρος στον εαυτό σας, ειδικά όταν αυτό, δεν δείχνει κάτι για την ανταπόκριση του οργανισμού στο εμβόλιο.

Όσο για τον πόνο στο χέρι, στο σημείο που κάνατε το εμβόλιο θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Τι είχε πει η κα Παγώνη για τα συμπτώματα

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κα. Παγώνη είπε πως «έκανε και πυρετούς γύρω στο 38-38,5 για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5 βαθμών».

Και πρόσθεσε «Μετά όμως από τρία 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ αναφέρθηκε και στον πόνο που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά. Το σύμπτωμα όμως, είπε, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία. AstraZeneca

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments